akım trfosu hakkında yardım

smlls06

Üye
Katılım
5 Ara 2007
Mesajlar
16
Puanları
1
Yaş
39
arkadaşlar akım trafosu hakkında ve panolardaki malzemlerin seçimleri konusunda döküman gerekiyo yardımcı olabılecek varsa şimdiden tskler
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
megep ve alce internet sayfalarından faydalanabilirsiniz.
 
Alternatif akımın elektriksel olarak temas edilmeden ölçümünde kullanılan akım trafoları, Toroid çekirdek üzerine yüksek sayıda sarımla tek sargı yapılarak oluşturulur ve toroidin merkezinde boş bir delik bırakılır. Akımı ölçülmek istenen söz konusu iletken bu delikten geçirilir ve bir sarımlık primer sargıyı temsil eder. Sekonder sargı dediğimiz bobinin üzerindeki sargıdan geçen akım, iletkenden geçen akım ile orantılıdır. Bu sekonder voltajı da akım trafomuzdaki bobinin uçlarına bağladığımız yük direnci ile ölçülebilir.
Akım trafolarımız iki farklı versiyondan oluşmaktadır.
Birinci versiyonumuz, Ferit çekirdeklerin üretiminde oluşan toleranslardan dolayı yalnızca 10A’e kadar olan akımların algılanmasında örneğin kısa devre tespitinde kullanılabilmektedir. Kullanılabilir frekans menzili ise sinüzoidal akımlar için yaklaşık 50 Hz ila 100kHz arasındadır.
İkinci tip akım trafolarımız metal şeritin sarılmasıyla üretilen tape-wound adı verilen tipte çekirdeğe sahiptir. Bu tip çekirdekler, bir önceki versiyonumuzda bulunan Ferit çekirdeğin aksine daha az üretim toleransına sahip olduğu için kusursuz akım ölçümü yapılabilmesini sağlar. Söz konusu iletkenin üzerinden geçecek akım limiti bu kez maksimum 10A değil 300A’dir. Bu yüksek limit çekirdeğin çok yüksek saturasyon seviyesine sahip özelliğinden ileri gelmektedir.
Kullanılabilir frekans aralığı bu kez 5Hz ila 100kHz arasındadır.
Akım trafolarımız müşterilerimizin isteğine göre açık-tip (yatay veya dikey), plastik veya metal kasalı (PCB’ ye monte edilebilecek şekilde yatay veya dikey), ya da iletken üzerinde plug-in montaj yapabilmek için sekonder uçları izoleli şekilde uzun olarak bırakılmış tipte üretilmektedir
 
cok tsk ederim arkadaslar yardımlarınız için
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,243
Kullanıcılar
449,839
Son üye
Qkay

Yeni konular

Geri
Üst