Akım transformatörü Hakkında

Ertug_TR

Üye
Katılım
2 Eki 2007
Mesajlar
292
Puanları
1
Selam Arkadaşlar ;

3*70 mm2 olan bir kabloya anaşalter kısmında bara olmadığı için kabloları bara içinden geçeceğim sizce bir sorun olur mu ? Akım transformatörü uçlarına x5 sayaç bağlayacağım . Saygılarımla
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Birşey Anladımsa Arap olayım
 
Aynen, böyle soruya böyle ardıç soru olur ancak !!!
 
bara olmadığı için bara içinden gececem derken ??? ::)
 
akım trafosundaki baradan bahsediyor sanırım bazıları barasız oluyor.kabloları akım trafosunun içinden geçirecegini söylüyorsan olur hiç bir mahsuru yoktur
 
sn. i.halilercin dediği gibi eğer akım trafosunun içinden kabloyla geçmeyi bahsediyosan bi sorun yok ama soruyo tam ve anaşılır bir bicimde yazsaydın daha iyi yardımcı olurduk.
 
Sn. Ertug_TR, barasız akım trafosu kullanabilirsiniz. Bir şey olmaz.

Bir de; büyük kesitli kablolarda barasız akım trafosu kullanmak daha güvenli. Çünkü bağlantılarda zamanla oluşabilecek gevşeklikler tehlikeli sonuçlar doğurabilir.
 
Bazı akım trf ıcerısınden kablo gecebılır. Soru net olmadıgı ıcın verdıgım cevabta anladıgım kaarıyla. Akım tafosundan kablo gecırmen sorun olmas ama bence kullanacagın akım trafosunun özellıklerı ve katologunu ıyı bır oku.
 
Selam Arkadaşlar ;
Kusura bakmayın biraz acele yazdığım için soru gerçekten anlaşılır olmamış. Barasız tip akım trafosu kullanmayı düşünüyorum. Elektrik panosunda yer olmadığı için, ana şalterden 3 giriş kablosunu söküp kabloları akım trafosundan geçtikten sonra bağlayacağım. Benim sorum; bu şekilde olduğu zaman akım trafosunun okuma hassasiyeti ne olur ? Örneğin variodal tip akım trafosu gibi ama sanırsam o tip akım tr şalter açtırmak için kullanılıyordu ? Kusura bakmayın umarımm bu sefer anlaşılır olmuştur ? Acelem vardı ? Kolay Gelsin ?
 
Akım trafolarını Pano içerisinde ve baralara yakın olmayacak şekilde yerleştirmeni tavsiye ederim. çünkü büyük yüklerin geçtiği bir panoda içeride oluşan manyetik yoğunluk nedeniyle a. trafosunda hassasiyet düşümü olabilir. imkanın varsa kablonun baş kısmına değil de sondaki enerjinin vardığı kısma sayacı bağlamanı tavsiye edebilirim.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,170
Mesajlar
915,622
Kullanıcılar
449,934
Son üye
peldayilmaz

Yeni konular

Geri
Üst