Akım trafosunun çok yüksek olması

Arkadaşlar merhaba tesisin kompanzasyonunda 1000/5 lik bir akım trafomuz var şuan yükte çalışıyor analizör 600A civarlarında dolaşıyor kompanzasyon sorunsuz. Peki çekilen güç oldukça düştüğü zamanlar gelirse olası durumlar ne olur? Cezaya girer mi? akım trafosu çok yüksek kalması bunun çözümü nedir?

Og. referanslı ölçüm yapılıyorsa illa og. kompanzasyonu yapan röle kullanmak zorunda değilsiniz.Mesela Kael rölelerde sistemi hem kapasitif hemde endüktif yönde çalıştırmak için tanfi ayarı var.Eğer endeksiniz trafo sekonder tarafında cosinüs 1 oluyor fakat sayaç değerleri endüktif yönde ilerliyorsa bunun nedeni trafonun yüklenmeye bağlı olarak reaktifinin değişmesidir.Bu değer de minimum %1 en fazla % 6 sı kadardır.Bunun anlamı trafonuz % 1 ile % 6 arası değişken olarak farklı reaktif basacaktır.Bu farkı röleye yüklenmeye bağlı olarak girerseniz röle sistemi kapasitif bölgede çalıştıracak ve endüktif değeri yok edecektir.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi günler arkadaslar tarla tipi bir ges sahasında 1250kva trafomuz var og ölcumlu çift yönlü sayacimiz mevcut ag kısmında ana salterin cikisinda 2000/5A akım trafomuz 40kvar(@1 1.5-2.5.5.10.20A ) direk saltere bağlı kompanze invertorler uyku moduna geçip sebekeden Max faz başı 10A yük çekiyoruz yani iç ihtiyaç ve bı kaç kamera günlük sabit tüketim bizim sorunumuz indüktif ay sonu %35 altına düşmüyor yani burdaki kompanze sabit kompnaze olarak mi geçiyor 40kvar devamlı devrede mi olması gerekli yada kaç kvarlik kısmın salterin kaldirmaliyiz 2sorum sayacimiz ag akım trafosunumu referans alır og akim trafosunumu aynı şekilde gerilim trafosu iyi günler kolay gelsin
 
Merhaba arkadaslar, 100 kva trafo sozlesne gucu 60 kw ve akim trafolari 150/5 .. 1 yillik verileri yaziyorum maksimum guc 30 kw. Burada 0.5 monofaze kademe ve 0.5 trifaze olmak uzere en dusukten yuksege kadar kademeler dizili. Role kael. Surekli olarak sistem dengesiz ozellikle dusuk guclu 1-3 kw cekildigi zamanlar ki zaten genelde cok dusuk guc tuketimi var arada sulama pompalari calisirsa aktif tuketim oluyor. Kapasitifte asiri fazla enduktifte ayni sekilde. Buradaki sorun akim trafolari yil icerisindeki maksimum guce gore fazla mi kalmasi acaba. Tesekkurler
 
Akım trafosu,düşük akımı algılamazsa,
kompanzasyon işlemini başlatamaz.Bu
konuda,forumda oldukça fazla bilgi bu-
lunmaktadır.Kademeleri,büyükten küçü-
ğe ! sıralamanızdada yarar var.
 

Ekli dosyalar

  • HATA ORANI.jpg
    HATA ORANI.jpg
    180.6 KB · Görüntüleme: 9
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,119
Mesajlar
915,163
Kullanıcılar
449,824
Son üye
Lecterer

Yeni konular

Geri
Üst