Akım Trafosundan ne voltaj çıkar?

zeybek ' Alıntı:
Şöyle yapabilirmisin;
Önce rölenın markasını / tipini bildirirsen daha tafsilatlı bilgi aktarımı olabilir. İşletmenin çalışmadığı bir zamanda şunu deneyebilirsin. Rölenin üzerinde, test butonu olmalı oraya bas, kesıcıye açma kumandası gidiyorsa röle ve gerıye doğru devreler normal gözükecektır. Rölenın çalıştığına dair ışkları yanıyormu. İlk bakacağın yerler olmalı..
Kolay gelsin..

R3AS20 (Aşırı Akım Kısadevre Rölesi) Rölenin üzerinde test butonu yok sadece reset butonu var, o da arızayı silmeye yarıyor. Üzerindeki 3 adet led ise ilgili fazda bir arıza olduğunda yanıyor(kitapçığına göre). Buyüzden rölenin çalışıp çalışmadığını bile anlayamıyorum. Bunu anlamanın başka bi yolu varmı bilmiyorum. İlgi için teşekkürler.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Ha buarada söylemeyi unuttum, rölenin markası DEMA.
 
değerli exp şimdi konuyu bir de beraber inceleyelim. şimdi akım trafosunun roleye giren uçlarından pens ampermetre ile akım ölçmeye çalış.şayet akım ölçemiyorsan ya akım trafosu arızalıdır,bu biraz zayıf ihtimal,çünkü üç akım trafosu da aynı anda arızalanmaz.Bir de rölanin akım uçlarını dışarıdan kısa devre et o şekilde akım okumaya çalış,okuyamıyorsan akım trafosunun oran muayenesi yapmalısın .belki de akım trafosununbağlantısı belki hatalı yapılmıştır,kontrol etmelisin.BÜTÜN BUNLARI YAPARKEN YÜKSEK GERİLİMDE ÇALIŞMA YAPYIĞINI BİLEREK ÇALIŞ DA BİZE TEKRAR CEVAP YAZMA ŞANSIN OLSUN,Zira yüksek gerilim affetmez.bütün bunları 30 senelik yüksek gerilim tecrübemle yaıyorum,herkese selamlar
 
akım trafoları uçları ölçüm aletlerinden geçtikten sonra 3 uç kendi arasında şöntlenir.şöntlemez isen akım devresi kesinlikle çalışmaz arkadaşım....
 
Bir kere akım trafosundan gerilim okumak için sakın ola sekonder uçları açık devre yapmayın.Çünkü akım trafolarında sekonder açık devre olduğunda çok yüksek gerilimler ortaya çıkacağından trafo yanacaktır.

Akım trafosu :
1. Çevirme oranı: 100A/5A
2. Anma yükü: 30 VA gibi (standart gereği cos fi: 0.8 kabul edilir.)
3. Sınıfı: 0.5FS10 (ölçü), 5P20 (koruma)
4. Kısa devre akımı ile tarif olunur.

Şimdi şöyle düşünelim, elimizdeki tranfonun etiket değerleri yukarda verdiğimiz değerler olsun.
O zaman
1. Sekonder akımımız kaç Amper olacaktır? 5A (çevirme oranından, tabi primerden 100A geçiyor ise)
2.Sekonder uçlardan kaç volt ölçmeliyim? Eğer anma yükünü doğru kabul edersek 30VA/5A= 6V gibi bir değer okuyabilirsiniz.

Tekrar etmek istiyorum arkadaşım, kesinlikle akım trafosunun sekonder uçlarını açık devre edip gerilim ölçmeye kalmayın trafo yanar.
Gerilimi Trafo sekonder tarafından 1S1-1S2 uçlarından altı çizili cümleyi de dikkate alarak ölçebilirsiniz.
 
arkadaşlar og ile ilgili arkadaşlar cevap versin lütfen .bu çocuk oyuncağı değil.önce çalışcağın hücreyi izole et ve toprakla. akım trafosu s2 uclarını kısa devrer et .toprakla ve boşta kalan s1 uclarını 3 adet ampermetreye gir .ampermetrenin diğer uclarınıkısa devre et ve toprakla. bu kadar .akım trafo ucları boşta bırakılmaz bırakılırsa akım trafosu doyduğu vakit havaya uçar.gerilim trafosu bağlamıyorsun gerilimle ne işin var?
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,899
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst