Akım trafosu tavsiyesi

redskymuscular

Katılımcı Üye
Katılım
1 Kas 2012
Mesajlar
1,333
Puanları
56
merhaba,

24 V DC fanlarımız var oldukça fazla sayıda. Tozlu ortam olduğu için ara ara bozuluyorlar. Bunların çalışmadığı durumu tespit edecek bir çalışma hedefliyoruz.
Bunun için belli akım aralığında bize çıkış verecek akıllı bir akım trafosuna ihtiyacımız var şayet böyle bir ürün var ise.
Ör
Çalışma nominal akımı 2 A olsun.
0,3 - 3 A amper arası bize çıkış verecek. Bu değerlerin altında ve ya üstünde ise vermeyecek.

Böyle bir ürün var mıdır?
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
adet oldukça fazla 1000 kadar.
üçüz bir çözüm e ihtiyaç var.

nasıl bir algilayici kullanabiliriz?
images (1).png

Her fan önüne kibrit kutusu büyüklüğünde bu devre ve üzerinde yeşil LED olabilir. akım istenilen sınırlar içinde ise yeşil LED yanar. akım az veya çoksa yeşil LED yanmaz. Önce fanların normal çalışma ve durduğu zamanki akımları nedir onu ölçmeniz gerekir.
 
Son düzenleme:
Her fan önüne kibrit kutusu büyüklüğünde bu devre ve üzerinde yeşil LED olabilir. akım istenilen sınırlar içinde ise yeşil LED yanar. akım az veya çoksa yeşil LED yanmaz. Önce fanların normal çalışma ve durduğu zamanki akımları
hocam çok teşekkür ederim. tam aradığım şey oldu. söyle bir seybaha rica edecektim l.
5 volt a göre 24 volta göre yapsak ve hiç arada trafo vs kullanmasak nasıl yapabiliriz
 
24 voltla yapacaksın orda 5 v örnek verilmiş. Tabi LED direnci 1-2k filan olmali. vref Low alt sınır vrefhigh üst sınır olmak üzere buralara çok türlü trimpot üzerinden ayarlı voltaj gireceksin.

24 voltun - ucundan direkt fana giderken araya 1 ohm 5w bir direnç koyacaksın mesela. Direnç çıkışından da inputa bir bağlantı atacaksın. İnputa 1 amper çekilirken 1 volt örneğin 0.2 amper çekilirken 0.2volt gidecek
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,841
Kullanıcılar
449,596
Son üye
anilhikmet

Yeni konular

Geri
Üst