Akım trafosu ile motor koruma ( Termik Bağlantısı)

skoper75

Üye
Katılım
6 May 2008
Mesajlar
89
Puanları
1
Yaş
39
250 KW DMK paletli kırıcı motorunu korumak için 600/5 akım trafosu 0,6-1 Amper termik takılmış böyle bir koruma ne kadar sağlıklı olur. Termilk akım trafosunun K1 L1 uçlarına seri bağlanmış. Bu konuda bilgisi ve tecrübesi olan arkadaşların düşünceleri nedir.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Sekonder koruma yapılmış.3 faza da akım trafosu konulmak ve termik ayarını doğru yapmak ( termik ayarı,motor akımına ve akım trafosu çevirme oranına bağlı olarak ) şartiyle,doğru bir uygulamadır.O güç için termik arasanız,onun da çalışma pirensibinin aynı olduğunu görürsünüz.
 
işletme gerilimi 3 faz 380V AC ise çekilecek akım 0.65A olur. 600 A lik akım trafosu bu kadar düşük akımı okuyamaz. Akım oluşmayacağı için termik rölede çalışmayacaktır. Akım trafosu çok daha düşük değerde olmalıdır ya da hiç kullanılmasına gerek yoktu.

Akım bu kadar düşük ise neden akım trafosu kullanılmış. Neden termik doğrudan ana devreye bağlanmamış. Bu da ayrı bir soru.
 
sayın sail14 0.65A'i nasıl bulduğunu anlamadım.Motorun anma akımı 420 olarak görünüyor.yol vericiyle çalıştırılacaksa 600/5 akım trafosunun 420 a'de vereceği akım 3.5 A.Dolayısıyla 3.5'i içine alan termik seçilmeli.Eğer yıldız-üçgen çalıştırılacaksa 1.7 A'i içine alan termik kullanılmalı.
 
Çok güvenilir bir yöntem olmasa da koruma işlevini yerine getirir. Fahri Yetiş in dediği gibi termik ayarını doğru ve hassas yapmak gerekiyor. Akım ayarındaki çok az oynama, akım trafosu dönüştürme oranından dolayı yüksek fark oluşturur ve termik gerekli akımda açmaz.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,906
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst