Akım trafolarında k-l uçlarının yönlerinin önemi

CEVDET ÇALIK

Profesyonel Üye
Katılım
30 Ara 2009
Mesajlar
1,036
Puanları
481
Yaş
53
Arkadaşlar,

Akım trafolarında kullanmış olduğumuz sekonder sargı uçları olan k-l uçlarını ters bağlanması konusunda ölçümlerin hatalı olacağına dair hepimizin bilgisi bulunmakta. Fakat bunun nedeni nedir? Bu konuda bilgisİ olan arkadaşımız var mı?

Sonuçta bir bobin üzerine sarılmış olan, sipirli bir tel bulunmakta. Bu telin bir ucu, bobinin iç tarafında kalıyor.(giriş) Bir teli de bobinin dış tarafında.(çıkış)
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
k ucu giriş l ucu çıkış olarak kullanılır.Ters bağlanırsa akım referansı ters olarak sonuç verir.Gerekli durumda değiştirilir.
 
artık yeni sürümlü röleler, bu hataları kendi düzeltiyor.önemi kalmıyor, ama önemli olan 3 fazda bulunan akım trafolarının yerlerininn karıştırılması.
R: S1,S2
S:S3,S4
T:S5,S6 bunlar doğruysa yeterli.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,100
Mesajlar
914,965
Kullanıcılar
449,800
Son üye
bukurt

Yeni konular

Geri
Üst