Akım trafoları

Katılım
10 Nis 2008
Mesajlar
72
Puanları
1
Yaş
39
Sa. arkadaşlar akım trafo uçlarının s2 uçlarını körüleyip toptağa veriliyor.bunu yalnış mı? yoksa doğru mu? olduğunu öğrenmek istiyorum.Benim başımı şu olay geldi. Sayacım *5 kombi ve sayaç s2 uçları köprülenip toprağa verilmişti bende rgkr.sinin uçlarını köprü atmadan bağladım ve rgkr si normal gösteriyor fakat sayaç reaktife giriyordu bende sayacın köprülerini çıkardım ve normal bağladım sayaç busefer düzgün çalışmaya başladı.Bunun sebebi nedir ? saygılarımla
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
akım trafosu s2 köprü uçlarının topraklama hattına bağlandığı bir çok tesise rastladım. Bu bağlantı şekli hatalıdır. Eğer tesisin topraklama direnci iyi değilse ölçme hatalarına kesinlikle neden olacaktır. S2 köprü uçlarının topraklanması zorunlu olmadığı gibi muhtemel oluşabilecek ölçme hatalarının önüne geçmek için bu köprünün yapılmaması gereklidir.

Ölçme hatasını sayaçta direkt görme imkanı bulamayabilirsiniz.
Ama bir analizör vasıtasıyla bu durumu ( köprülü-köprüsüz) rahatlıkla görebilirsiniz.
 
Topraklama direnci zayıf olduğu için ölçüm değerleri yanlış olabilir s2 uclarını köprülemekte fayda var aşırı akımda akım trafosundaki s1 s2 uçlarında gerilim yükselebilir eğer s2 ucu topraklamayla irtibatlandırlımazsa akım trafosunun gerilimi 1....& volt kadar ilerler bunun sonucunda patlamaya veya çarpılmalara sebep olabilir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,159
Mesajlar
915,546
Kullanıcılar
449,912
Son üye
mavilacivert11

Yeni konular

Geri
Üst