Akım Trafoları Hakkında

CreSpo

Üye
Katılım
20 Haz 2008
Mesajlar
47
Puanları
1
Selam arkadaşlar.
Bi kaç gün önce tedaş ekipleri geldi kontrol v.s yaptılar. Bana denilen akım trafolarınız 01 bunu 0,5 degiştireceksiniz. Bunun bana ne gibi yararları var veya zararları nelerdir. Birde hangi marka kullanmayalım yardımcı olursanız sevinirim. Kolay gelsin
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
01 değil 1 dir.Ölçü devrelerinde klas 0,5 olması gerektiği için öyle istemişlerdir.Tercih hakkınız yok.Çakma etiketli ve Tedaş tarafınan kabul edilen markalardan bir tanesi olabilir.
 
Peki faturada ne gibi değişiklik yapar bilginiz varmı.
 
faturada bi değişiklik yapmaz 0,5 amper 1 ampere göre biraz daha hassas ama ölçüm aynı tedaşın saçmalıkları işte illaki bunu kullannacaksın diyor sanki kendş yaptıpı tüm işler düzgünmüş gibi
 
Bilgileriniz için saolun tedaş işte boş işlere devam
 
1 yerine 0,5 sınıfından bir akım trafosu kullanırsanız, reaktif kontrol rölesine ya da enerji analizörüne giden akım örnekleme değerleriniz daha hassas olur. Faturaya bakacak olursak da, akım trafosu sınıfını 1'den 0,5'e çekmenin bir etkisi olmaz. Tedaş kendi fantazisi yüzünden bir diretme içerisine girmiş olabilir.

Bir de marka sormuşsunuz, ALCE ve ENTES şuan için en sık kullanılan ve kolay tedarik edilen markalardır.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,849
Kullanıcılar
449,596
Son üye
anilhikmet

Yeni konular

Geri
Üst