Akım Sınırlama

Katılım
28 Ağu 2020
Mesajlar
11
Puanları
1
Pc psu çıkışını endüktif ısıtıcıya bağlamayı düşünüyorum,akım kontrolü için forumdan öğrendiğim kadarıyla amatör bir devre tasarladım ana sorun akımı %10 gibi kontrol ediyor problem tam olarak nedir. :D
 

Ekli dosyalar

  • 2.png
    2.png
    18.7 KB · Görüntüleme: 61
  • 1.png
    1.png
    18.1 KB · Görüntüleme: 58
Ortada akimi algilayacak bir devre yok ki. Siz psu cikisini nasil kullanmak istiyorsunuz.

Belli bir akim cekilmesini uzerine cikilmamasini mi?

Yani sabit akim guc kaynagi mi?

Birde induktif isitici nedir? Induksiyonlu isitici mi?
 
cevabınız için teşekkür ederim .Evet Induksiyonlu isitici kullanıcam bu devre psu ile Induksiyonlu isiticı arasında akım konrolu sağlıcak psuya aşırı yüklenip kapanmasına sebep olmasın diye aynı zamanda dolaylı yoldan elle sıcaklıgı ayarlamak için örnek: 12v 40a güç kaynağı (akım korumalı) => Akım sınırlama devresi 12v 40a+/- =>12v 50a yük (indiksiyon ısıtıcı).[indüksiyon ısıtıcı sabit akımla beslenmeli]Bu sayede istenilen sıcaklığa çıkan metal üzerindeki ısı kontrolunu sağlamak manuel olarak ,aynı zamanda beslemenin kapanmasını engellemek.(güç yetmediğinde kaynağı değiştirmeyi planlıyorum bir makine için demo aslında)
 
Son düzenleme:
peki pwm ile mümkünmüdür.
 

Ekli dosyalar

  • pwmos1.png
    pwmos1.png
    140.3 KB · Görüntüleme: 22
  • pwmos2.png
    pwmos2.png
    136.8 KB · Görüntüleme: 21
Son düzenleme:
pc psu çıkışını sınırlamak için ayrı bir devre yerine bu işlerden anlıyorsanız psu devresini değiştirmeyi deneyebilirsiniz.
Atx psu larda pwm entegresi bulunur ve akım ayarı bu entegrenin isense ucu ile mosfet arasındaki dirençleri değiştirerek yapılabilir. Ama psu çıkışımda voltajları kontrol eden bir koruma entegresi vardır bunu da iptal etmeniz gerekli. Bu durumda kısa devre koruması da kalkacaktır.
Dikkat edin smps güç kaynakları 220v ile çalışırla ve tehlikelidirler.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,966
Mesajlar
913,963
Kullanıcılar
449,612
Son üye
esperran

Yeni konular

Geri
Üst