Akım korumalı prizler

direnç,transistör ve kondansatör üretiliyor belki varistör üreten vardır belki...


direnç transistör kondansatör türkiyede kim üretiyor ????
 
Merhaba,değerli arkadaşlar; çok kritik sayılabilecek bir konuyu ele almışsnız.Örneğin,yerli yangın söndürme robotu,Vestel Venüs cep telefonu,yerli tüm tıbbi cihazlar,yakında görücüye çıkacak elektrikli otomobilimiz ismi yerli bile olsa parçalarının bir kısmı dış ülkelerden yine gelmiş olacak.

Buradaki kıstas aslında şu olmalı: katma değeri (Emtia değeri) yüksek kısmlarını tamamen biz yapıyor,çok az maliyetteki elektronik parçaları,işlemcisini,vb. kısmını dışarıdan temin ediyorsak bu kendi açımızdan yine bir başarıdır.Örneğin yerli malı bir saç kurutma makinesi içindeki plastik fanı,plastik gövdeyi,komütatör anahtarını,üniversal (seri) elektrik motorunu,fiş-kablosunu biz yapıyor sadece içindeki ılık,orta devire geçiren diyodunu biz yapmıyorsak,üniversal motor yerine bazılarında kullanılan sabit mıknatıslı düşük ve voltajlı dc motorunu biz yapıyorsak,sırf birkaç diyot yüzünden bunu yerli üretim değildir şeklinde dışlamak çok yanlış olur,kendi kanımca.Çünkü 4-5 adet diyodun maliyetiyle bu makinede kullanılan katma değeri yüksek imalatın kıyası bile yapılmamalıdır.Bu nedenle yerli isim (marka) verdiğimiz bu makineyi bu şartlarda tam yerli olarak kabul edebiliriz.Benzinli ve dizel yerli üretim araçlarda da,katma değeri yüksek parçalar (motor,karoseri,şasi,akü,elektrik aksamı parçaları,röleler,ampüller,arka ve ön farı,vb.) kendimizce üretiliyor,sadece zaman vermemek için katma değeri daha düşük birkaç önemsiz parçayı dışarıdan ithal ediliyorsak buna da çok haklı olarak yerli malıdır gözüyle yine bakabiliriz.

Akım korumalı bir prizde durum elbette biraz daha farklıdır,dış plastik gövdeyle metal kısımların katma değeri, içeride kullanılan elektronik devrelerin pcb’si hariç tümü birden ithal ise ve dış aksamının maliyetini çok fazla geçiyorsa o zaman elbette bundan tam yerli malıdır diye bahsedip övünmekle hata yapmış olabiliriz.Yani makinayı,cihazları oluşturan bu bütününün katma değeri içinde yer alanlar, ithal olanına göre çok düşük değerde kalıyorsa övünmemeli,yüksek değerlerde kalıyorsa haklı olarak da övünebilmeliyiz.Bu konudaki kendi öz düşüncem bu şekildedir.

Elbette yüksek teknolojilere sahip gelişmiş ülkelerin ürettiği parçalar ülkemizde yapılsa bundan daha büyük gurur duyulurdu.Ama bu ürettiğimizle hiç gurur duymayacağımız anlamına da hiç gelmemelidir. Türkiye’yi içten ve dıştan sabotajlarla,türlü yıldırma,yön saptırma politikalarıyla devamlı karşı karşıya getiren tüm ülkelere rağmen yine de inatla bu seviyede bir üretim (imalat) yapıp kendi markamızı da gururla koyabiliyorsa bu da bizim için azımsanmayacak bir başarıdır,bunu da unutmamak lazımdır.

Ama şu andaki ürettiklerimizle teknolojik açıdan kendimizi bir dev aynasında görmek Amerika’nın ardından uzay teknolojileri yarışında finish ipini (Rekabeti) Çin’in de göğüslemek için birlikte yarışa girdiği son günlerde (özel kulvarlarda) biraz da yanlış olur.Kalın sağlıcakla.Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:
katma değeri düşük malzemeleri üretmek içinde ciddi değerli fabrikalar kurmak gerekiyor. komponent üreticileri Türkiye ye malzeme satışını bi kesse biteriz. facit hesap makinalarına döneriz
 
Merhaba Arkadaş 2013 yılında rossman dan bir akım korumalı priz almıştım öyleki bu priz elektrik kesildiğinde kendi içinde kapanarak tekrar elektrik geldiğinde bir daha açma kapama tuşunu kapatıp aç mayana dek elektriği vermiyordu bu ürünnün bu özelliğinden dolayı çok memnun kalmıştım bu prensipte çalışan bir akım korumalı priz öneriniz var mı.
 
Merhaba türkideye böyle bir piriz bulamadım bende bir pirizin önüne işyerindeki elektrikci arkadaşlarda destek alarak bir kondaktörmü derler çok elektrik bilgim yok sonuç olarak sonuca vardım şuan istediğimiz sonuca ulaştık ama bu tr de yapılıp üretilip para kazanılacak bir kapı gibi duruyor
 
Aleyküm selam,
Marka olarak, hesaplı ve kaliteli çerçevesinde Tunçmatik, benimde beğendiğim bir marka. Gerçi evde akım korumalı priz olarak Tsmart marka bir priz kullanıyorum ama bunu tercih etme sebebim farklı. Şebeke sorunu bulunduğum şehirde pek karşılaşılan bir şey değil ama hem akıllı usb şarj özelliği hemde tasarım olarak kibar olduğu için tunçmatik yerine bu markayı tercih ettim. Çok şükür henüz bir sorunla da karşılaşmadım. İş yerinede, modemleri ve kabinet içerisindeki cihazları korumak için Tunçmatik TSK0984 SURGEPRO 7'li prizi aldırmıştım, bundan da memnunum. Tabi her ikisininde de akım koruma olayını test edebilmiş değilim yada nasıl test edilebilir bilmiyorum ama tsmart ın akıllı şarj mevzusundan gayet memnunum. Evdeki tüm telefonların şarj adaptörlerini ortadan kaldırdım. Farklı yerlerdeki farklı markalara ait şarj cihazlarını kullanan birisi olarak, şarj ettiğiniz cihazın orijinal adaptörüymüş gibi sorunsuz şarjı yapıyor. Yanlış hatırlamıyorsam eğer;
Tsmart= 80 TL
Tunçmatik= 120 TL olması gerekiyordu.
upload_2018-3-15_15-38-2.png

upload_2018-3-15_15-54-12.png
 

Forum istatistikleri

Konular
127,967
Mesajlar
913,969
Kullanıcılar
449,613
Son üye
Liderpano

Yeni konular

Geri
Üst