akım gectiğinde tetiklenen devre

Katılım
13 Haz 2011
Mesajlar
147
Puanları
1
kolay gelsin arkadaşlar ; şu devreyi bi türlü yapamadım,
24 vdc ile calışan bir devre var ve bu devre kendisini kapatıp acabiliyor. kapattığında yada actıgında benim bunu denetlemem gerekiyor örneğin, devre calışırken röle cekiyor devre calışmazken röle çekmiyor. röle 220/12 güç kaynağının yanında olacak, kontrol etmek istediğim elektronik devre ise güc kaynagından 2 m uzaklıkta böyle bir uygulama yada devre üzerinde çalışan oldu ise yardım edebilirmisiniz. iyi çalışmalar.
 
reed kontak kullanabilirsin cam tüp üzerine bobin sarılarak kullanılır bobin üzerinden yeterince akım geçince reed kontak kısa devre olur bu kontak uçlarını değerlendirebilirsin.
reed-kontak.jpg
 
süleyman kardeş; çok iyi söyledin hiç aklıma gelmemişti, ancak üzerine sarılan bobin sipir sayısı ile mesela 10 sipir sardık ve bobinden 2 a gectiğinde reed röle cekiyo diyelim, 5 sipir sardıgımızdada cekmeyebilirmi bana buda lazım onunla ilgili bilgin varmı peki. ama çok iyi bi fikir oldu eyvallah
 
sayın muhsin karadayı inanın üzerine ne kadar tur bobin sarmanız gerektiğini bilemiyorum dediğiniz gibi 5 spir sardığınızda çekmeyebilir denemekte fayda var saygılar.
 
eyvallah süleyman bey;denemelerime başlayacagım ve sonucu sizlerle paylaşacağım, sagolun varolun.

by lent bey sizede teşekkür ederim
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Reed kontak olmadi arkadaş lar

Birde role halini dene yecegim
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,255
Kullanıcılar
449,843
Son üye
hvncrblt

Yeni konular

Geri
Üst