akım ayarlama güç kaynağı

beradi06

Üye
Katılım
31 Ara 2017
Mesajlar
172
Puanları
1
- yapmak istiyorum. Ama hazır modül kullanmak istemiyorum, devrenin manığını da kavramak istiyorum. Voltaj ayarlama kısmını ben lm350 ile hallettim. Aradığım şey ayarlı akım kısıtlama devresi. çok zor veya maliyetli olmasını istemiyorum. internette çok aradım ama yarısı düzgün çalışmıyor. devreyi yapmadan önce proteusta test ediyorum. Mesela bazıları 0.1-0.2 Amper falan veriyor. Ama ben 0-3 amper arası ayar yapmak istiyorum. Ayarlı güç kaynaklaarı gibi. Lütfen bana hazır modüllerle veya LM317 devreleriyle gelmeyin. Mümkünse de devrenin şemasını atın.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Bu devrenin daha basiti var mı?
Varsa gönderin. Baskı devre yapamadığım için delikli pertinaks üzeribe devre kuruyorum. Ne kadar büyük olursa işim o kadar zor olur. 10x8cm tahmini bir pertinaksım var. Üstelik 15V olsun yeter
 
burada da bir video var. 1:45'te devreyi gösteriyor. Yorumlarında BD139 yerine BD131 kullanırsak 3 ampere kadar akım çekebileceğimi söylüyor.
Bu devre çalışır mı?
 
Videodaki şemayı inceledim ama nasıl akım sınırlama yaptığını anlayamadım.

Bilen arkadaşlar varsa öğrenirsek iyi olur.
 
şu an devreyi proteusta kurdum test ediyorum
 
Devre çalıştı serkan abicim ama proteus 2 saniye sonra time step too small diyor.
 
proteusun canı sıkılınca verdiği, gerçekte cillop gibi çalışan devrelerde bile verebildiği bir hata olduunu duymuştum. ama time step too small gelene kadar ben potu oynuyorum ampermetredeki değer düşüyor.
 
eğer o hata öyle bir şey değil de, önemli bir hataysa söyleyin
 

Forum istatistikleri

Konular
128,132
Mesajlar
915,299
Kullanıcılar
449,847
Son üye
AhmetK06

Yeni konular

Geri
Üst