Akıllı telefonda ideal ekran ölçüsü nedir?

binbaşı

Onursal Üye
Onursal Üye
Katılım
1 Eyl 2011
Mesajlar
6,197
Puanları
3,256
Konum
BURSA
Bu sorunun cevabını tabii ki en iyi şekilde son kullanıcı verir. Soruyu son kullanıcılara yönelten "Strategy Analytics"'in aldığı yanıt ise şu: 4-4,5 inç arası.

Akıllı telefon satın alma tercihlerinde belirleyici unsurlardan birisi şüphesiz ekran büyüklüğü. Bu konuyu ciddi bir biçimde mercek altına alan "Strategy Analytics" araştırmasına göre, son kullanıcının bu husustaki tercihi 4-4,5 inç arası büyüklüğe sahip ekranlar üzerinde yoğunlaşıyor.

Ağırlıklı olarak Amerikan ve İngiliz kullanıcıların katılımı ile yapılan araştırmada, belirtilen önemli bir koşul var. Bu ölçüdeki bir telefonun makul bir kalınlıkta olması. Araştırmaya katılan kullanıcıların satın alma tercihlerinin demografik özelliklere göre önemli değişiklik gösterdiği göze çarpıyor. Örneğin bayan kullanıcılar erkeklere göre daha küçük ekranlı cihazlara yönelirken, erkekler ise iPhone'dan daha büyük ekranlı cihazlara eğilim gösteriyor.

Daha büyük ekran isteyen kullanıcıların başlıca sebepleri ise daha iyi mobil video ve oyun tecrübesi. iPhone'un ilk bakışta dezavantaj gibi görünen 3.5 inç'lik ekranına karşı 4.7 inç'lik HTC One X, 5 inç'lik LG Optimus VU ve 5.3 inç'lik Galaxy Note ile dikilen Android'li akıllı telefonlar, bu kez ergonomi sorunu ile karşı karşıya kalıyor. Bakalım yeni iPhone'da iki cephe arasındaki ekran savaşı nasıl bir görünüm arz edecek?

Alıntıdır.Kaynak:

Computerworld Trkiye : Akll telefonda ideal ekran ls nedir?
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,895
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst