Akıllı Sayaçlar Hk. Bir Soru

bolanka

Üye
Katılım
20 Nis 2008
Mesajlar
92
Puanları
1
Yaş
39
Arkadaşlar ben geçen ay akılllı sayaç tarifesine geçmek için tedaşa dilekçe verdim. Bu ay gelen faturada farklı puantlar gözönünde tutulmuş. Bunda problem yok. Ben 35 ytl lik elektrik kullanmışım. Fakat fatura 54 ytl. Vergi-trtpayı falan derken faturanın bu kadar kabarması doğal mı?Yoksa bilmediğim bir kesinti mi var?

Bir de aklıma gelen birşey: Gece tarifesinde elektrik diğer saatlere göre çok ucuz. Geceleyin aküyü veya aküleri şarj etsek(inverter falan kullanarak) elektriğin en pahalı olduğu akşam saatlerinde tv gibi basit aletleri çalıştıramaz mıyız? Tasarruf sağlamaz mı uzun vadede ?:eek:
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
mrb arkadaşım.sayacın saatini bi kontrol edermisin doğru olup olmadığına.......
 
inverterden kayıplardan dolayı tasarruf etmeyi düşünme
 
aküleri şarj ederken elektrik harcican inverter işi unut arkadaşlar söylemiş saten puant zamanında faturaya yazıyolar yazcakları kadar
 
bence fena fikir değil.
08:00-17:00 arası 0,152
17:00-22:00 arası 0,257
22:00-06:00 arası 0,076 ytl kw başına ve vergiler hariç para ödüyoruz.

gördüğünüz gibi gece ile gündüz 2 kat,gece ile puant 3 kattan fazla fiyat farkı var.
sizi idare edecek kapasitede ups iniz ya da akü/inverteriniz varsa bu 3 kattan fazlaki oran,kayıpları karşılar ve kâr da sağlar.ancak bu iş için sırf cihaz alırsanız,bir evin faturası 30-50 ytl arasında diye düşünürsek,çok mantıklı olmaz.zaten tv de çok elektrik harcamıyor.Çok elektrik harcayan,çamaşır ve bulaşık makinası gibi aletler de gece çalıştırılabilir.
 
cevaplarınız için teşekkür ederim arkadaşlar. Önceki 2 ay 100 ytlnin üzerinde elektrik faturası geldi. Bu sefer 10 gün şehir dışında olduğum halde akşam saatlerinde sadece 1 lamba - 1tv ve buzdolabı çalışığı halde o saatllerde vergi harici 15 ytl elektrik geldi. Haftada 2 veya 3 çamaşır mak. çalışıyo gece vakitlerinde çalıştırıyoruz. Gece 7 ytl fatura geldi. Termosifonu da açacağım zaman gece açıyorum. Bazılarına bakıyorum 30 ytl fatura geliyo. Ben bu kadar dikkat etiğim halde 50 ytl den fazla geliyo bana.
 
arkadaşım akıllı dedikleri sayaç aslında zırdeli bu konu ile ilgili müşterilerimden fatura çok geliyo diye çok şikayet alıyorum sebebi ise gece gündüz tarife olayı , gece tüketimi fazla olanlar için kullanılması daha uygudur
 
35 tl lik elektrik kullanımının normal vergiler ile 52 tl olması normal. ama elektriğin ucuz olduğu saatlarde depolayarak sonra kullanma fikri pek işe yaramaz bence.
 
arkadaşım invertör sistemi ile tasarruf olur fakat aydınlatma sistemini 12 voltluk tasarruf lambalarıyla yapmak lazım 220 v0lt cihazlar içinde invertör kullanmak uzun vadede tasarruf sağlamıyor zira invertör kendisi çok harcıyor kendi evimde elektrik kesintilerinde kullanmak için 1200W invertör taktım aydınlatma tv uydu kombi ve bir kaç küçük çihazlarla 150 amper akü 12 saat gidiyor . tabi kombi hariç diğerleri ihtiyaç olursa çalışıyor bende gece tarifesine geçmek istiyordum biraz araştırdım gece
ettiğimiz karı gündüz alıyorlar değişen bi şey yok yani
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,243
Kullanıcılar
449,839
Son üye
Qkay

Yeni konular

Geri
Üst