Akıllı Oda Termostatı Seçimi?

Tabi, kurum sonrası deneyimlerimi paylaşırım.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Selamlar tekrardan :)

Cosa OT geldi kurmaya çalıştım ama birşeyleri yanlış yapıyorum destek olabilecek var mı ?
protherm lynx 24 (Normalde kısa devre yapılmış olan kombideki bağlantı varya orası bu kombide kısa devre değilmiş kombinin ekranından ayar yapıyorsun ama o kısmı karıştırmış olabilirim yanlışlıkla bar değerleri filan değiştirdim sanırım :( )
Şuan cosa iç ünitede kırmızı yanıyor kombiye bağladığım ünitede yeşil yanıyor.
 
Selamlar,

"Cosa Oda termostatı" bağlantısını kendi imkanlarımla "Protherm lynx 24" sorunsuz şekilde montajını tamamlamış bulunmaktayım. :)

Benzer araştırma yapan ürünleri inceleyen arkadaşlar için İlk izlenimlerim görüşlerim şu şekilde;

-Cosa'yı tercih ettim çünkü en önemlisi TÜRK Malı, fiyatı fena değil, uzak bağlantı app kontrol olayı harika eşime de yetki verdim müdahale edebiliyor.
-Cosa Çağrı merkezine ilk denemelerimde ulaşamadım, bir kaç gün sonra ulaştığımda ilgili ve bilgiye sahip ekiple karşılandım. Mail lerime anında destek ekibinden yanıt geldi. (Montaja ayarlara destek oldukları için tel görüşmeleri en az yarım saat sürüyor dolayısı ile ulaşmak güç erken saatlerde aramak çözüm olabilir)
-Bağlantı problemi yaşamadım.(iç cihaz modem yanında dış cihazda iç cihazın bağlı olduğu odanın balkonunda) Bir birlerine uzak olmadıkları için sorun yok. Modemle yan yana olmasına rağmen %71 sinyal diyor Modem ayarlarından kanal ayarını 1 yapınca oda düzeliyormuş ama denemedim.
-Eksik olarak en başından beri söylüyorum iç odaya konulan cihaz üstünde led bir termometre olsaydı harika olurdu.

-protherm lynx 24 kombiye bağlantı konusunda biraz zorlandım neredeyse her kombide OT bağlantı klemensi kısa devre yapılmış şekilde olurken bu kombide klemensde kısa devre yapılmış yer yoktu yinede bağlantısını yaptım ama çalışmadı onunda çözümü basitmiş aşağıya uyguladığım yöntemi alıntılayarak bırakacağım.
-protherm çağrı merkezi bu konuda destek olmuyor. Bizim markamız OT varsa zaten çalışır diyor ama bana demirdöküm OT satmaya çalıyor kendiyle çelişiyor :) (bahsettiğim paremetre ayarlarını yapmadan hiçbir OT çalışmaz bu kombide bilginiz olsun)

Daha kış tam olarak gelmediği için deneyimim buraya kadar :)
Umarım işinize yaramıştır iyi forumlar..

Protherm LYNX 24 Oda Termostatı için Parametre ayarı aşağıdaki gibidir,
Alıntıdır hazırlayan arkadaşın eline emeğine sağlık.

1540158248537.png


OT bağlantısı.PNG

Alıntının linkini de şu şekilde

http://kombitermostatbaglantisi.com...r&utm_medium=referral&utm_source=DonanimHaber
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,304
Kullanıcılar
449,849
Son üye
cagan20

Yeni konular

Geri
Üst