Akıllı inverter ile hibrit inverter arasındaki farklılıklar

Katılım
11 May 2013
Mesajlar
92
Puanları
1
Yaş
32
Konum
Mersin
Herkese iyi forumlar dilerim.

Akıllı inverter ile hibrit inverterler arasındaki fark nedir ?

yaptığım araştırmalarda akıllı inverter isimli cihazlarda ihtiyaç halinde Şebeke elektriği üzerinden aküleri şarj edebiliyor yada yükü besleyebiliyor. Hibrit inverterlerinde yaptığı bu değilmi zaten ? Yoksa benim kaçırdığım birşeymi var ?

Saygılarımla
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Akilli inverter ve hibrit inverter ayni dir. Dedikleriniz dogru .bu inverterla on grid inverterlar farklidir.on grid sebekeye basar bunlar basmaz
 
Herkese iyi forumlar dilerim.

Akıllı inverter ile hibrit inverterler arasındaki fark nedir ?

yaptığım araştırmalarda akıllı inverter isimli cihazlarda ihtiyaç halinde şebeke elektriği üzerinden aküleri şarj edebiliyor yada yükü besleyebiliyor. Hibrit inverterlerinde yaptığı bu değilmi zaten ? Yoksa benim kaçırdığım birşeymi var ?

Saygılarımla

Çok eski bir konu, ben de yıllar sonra aynı soruyu sorarken buldum kendimi. Özellikle iki tür arasında fiyat farkı da çok büyük, yani kesin bir farklılık olmalı ama nedir? Şeklinde sorular...

Nette çok fazla bir bilgi bulamadım. Bir firma yetkilisinden öğrendiğime göre en büyük fark şu. Akıllı inverter kapasitesi ölçüsünde elektrik verirken, hibrit inverter şebekeden eksik kalan kapasiteyi tamamlıyor. Örneğin 5 kw akıllı inverter ile evde maksimumum bu gücü kullanabilecekken 5 kw'lik bir hibritte şebekenin izin verdiği kadar gücü kullanabilirsiniz. En önemli fark bu.

Bu durumda satın alırken hibritlerde panellerinizin bağlanabileceği şekilde en düşük alırken akıllıda ihtiyacınız olan güç kadar almanız gerekiyor. Bu da sonucu etkileyen en önemli fark. Her zaman için tüketiminize göre hesaplıyorsunuz ama birini alt sınırdan diğerini üst sınırdan demek istiyorum.

Peki bunun haricinde fark var mı? İşte bunu bulamadım.

Akıllı inverter'lar anladığım kadarıyla off grid şeklinde ama şebekeye bağlanıp ya da şebekeden eksik kalan gücü tamamlayıp kullanabilir (dediğim gibi kendi kapasitesi ölçüsünde). Hibrit olanlar ise on grid ve off grid inverter özelliklerini birlikte kullanıyor. Aynı şeyi şebekenin tüm kapasitesiyle yapabiliyor.

Aralarında kabaca 3-4 kat (markasına göre belki daha fazla) fiyat farkı olunca neden hibrit alalım sorusuna cevabı da bulamıyorum, yani bu fiyat farkını oluşturan nedir? Bunu bilmiyorum, bilen varsa ben de eski bir konudan sormuş olayım. Yani ihtiyacımız olan güçten fazlasını almış olsak atıyorum 8 kw bir akıllı inverter, 3 kw'lik hibrit olanın yaptığı tüm işleri yapabilecek gibi. Şebekeye elektrik falan satmayacaksanız, neden hibrit alalım ki?
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,880
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst