Akıllı Ev Projesi...

Thracian59

Üye
Katılım
7 Ara 2009
Mesajlar
338
Puanları
16
Yaş
37
Konum
Tekirdağ
Dostlar,bi dersimden dolayı dönem sonuna kadar bi akıllı ev modeli yapmam gerekiyor ve bu evin içerisinde en az 5 dönüştürücü kullanmam gerekiyor. Ve ben hala ne tür dönüştürücüler kullanacağımı seçmiş değilim. Sizden ricam,yapacağım bu model evde ne kullanmalıyım? Bu konularla normalde çok ilgiliyim ama şu anda kendime yardım edemez durumdayım,lütfen bana bi yardım edin. Şimdiden teşekkür ederim...
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
honeywoll un akıllı ev için tasarlanmış ürünleri ve kullanım maksatlarıı var bi bakk netten
 
akıllı ev ? neler kullnacaksın akıllı ev ne kadar akıllı olacak ?
 
valla çok akıllı olur mu bilmiyorum ama ders için hazırlamam gereken bi proje,ne kadar akıllı olursa şansım okadar yüksek olur. içinde neler kullanacağıma karar veremedim henüz ama en az 5 dönüştürücü kullanıcam,mesela hareket,ışık,ses vb alıgılayıcıları kullanıcam
 
elimde proje yok sadece düşünce olarak destek olurum.
bir rtc entegresi ve mikrodenetleyici kullarak;
saat 23.00 cam sensörlerinin aktif olmasınısağlayabilirsin
pır sensörlerini kurarsın vs seneryo üretmek lazım
 
aslında şöyle bişeyler düşünüyorum,bir ir alıcı verici devresi buldum ve onun yardımıyla bazı devreleri uzaktan kumanda ile çalıştırabilirim. bunun dışında dediğin gibi ışığa duyarlı bir devre ile perdelerin açılıp kapanması ne biliyim harekete duyarlı ışıklar,duman sensörlü alarm sistemi vesair. yalnız bi sorunum var. bulduğum ir alıcı verici devresinde alıcının çıkışı ikili kod üretiyor. ben, bundan çıkan kodları tekrar bir kod çözücü yardımı ile çözerek mi kontrol edeceğim cihaza bağlamam gerekiyor?
 
Hocam ilgiliyim diyorsun muhtemelen bilgin vardır, bunlar da kendi içinde kumanda edilebilir, öğrenebilir, zeki evler filan. Yapabiliyorsan cep telefonu ile de kontrol sağlayabilirsin, eve gelmeden önce şu olsun gibi mesaj atarak, ya da dediğin gibi perdeleri kapama tarzında kullanılan zaten harekete duyarlı lambalar filan, ya da hep aynı şeyleri yapıyorsan saat olarak kodla, yani işten çıkıp 6'da evde bulunuyorum ve geldiğimde evin sıcak/soğuk olmasını istiyorum, klimayı 5.55 e kur gibi. vs.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,163
Mesajlar
915,578
Kullanıcılar
449,922
Son üye
11akif

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst