Akıllı ev otomasyonu

Yada panel bize kısa devre ile atan bir sigorta olursa bize sigorta atık şuralar enerjisiz kaldı diyebilir. Bu arada en önemli sorun kaçak akım sigortaları tedaş bunları zorunlu kıldı.. bir cihazdaki arıza yüzünden bütün ev elektriksiz kalacak.. kendi kendine devreye giren kaçak akım sigortaları çıkmış.. bunlar kullanışlı olabilir.. Yine panel üzerinden herhangi bir yerin elektriği kesilebilir.. priz veya aydınlatma.. vs.vs. hayal gücünü zorlamak gerek .. amaç eldeki mevcut ürünlerle neler yapılabilir..
???
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
bir akıllı ev de neler yapılacağını en güzel anlatanlardan biri bu simulasyondur heralde ...salonda şömineyi yakıp ,panjurları kapatıp ,home theater açtığınızda (hepsi otomatik ) gel keyfim gel...bu dediklerimi "optimus" un simulasyonu ile yapabilirsiniz.
link http://www.optimus.gen.tr/worksimulator.asp

akıllı evler geleceğin teknoloji yatırımıdır ayrıca ilerde iş bulmak isteyenlere bir kapıda olabilir. bu konuda bilgilerimizi paylaşmamız faydalı olur...
 
Bilgiler için teşekkürler arkadaşlar ama insanlara yeterince ilgi çekici gelmiyor, yani satış konusunda, güzel şeyler yapılıyor, daha da güzel olcaktır fakat belki de maliyetinden dolayı insanlar sıcak bakmıyorlar, maliyetlerin düşürülmesi gerekiyor. Şahsi düşüncem.
 
hector ' Alıntı:
bir akıllı ev de neler yapılacağını en güzel anlatanlardan biri bu simulasyondur heralde ...salonda şömineyi yakıp ,panjurları kapatıp ,home theater açtığınızda (hepsi otomatik ) gel keyfim gel...bu dediklerimi "optimus" un simulasyonu ile yapabilirsiniz.
link http://www.optimus.gen.tr/worksimulator.asp

akıllı evler geleceğin teknoloji yatırımıdır ayrıca ilerde iş bulmak isteyenlere bir kapıda olabilir. bu konuda bilgilerimizi paylaşmamız faydalı olur...
Süper yaaa . paylaşım için sağol inceledim kafamda bişeyler belirdi fakat bence eklenebilecek çok şey var denildiği gibi akıllı ev sisteminin belli bir tanımı olamaz bence ... ???
 
akıllı ev sistemi yapmak insanı bir hayli yoruyor ama iş bittiğinde sonucu görmek sizi sevindiriyor gerçi kullanım esnasında bir takım sıkıntılar yaşayabiliyorsunuz ama bunları ilave proğramlar atarak çözebiliyorsunuz.burada en önemli sorun maliyet. maliyet ne kadar düşük olursa kullanılabilirlik okadar artar düşüncesindeyim.
 
arkadaşlar hepiniz birkaç bilgi ile yapılanlar hakkında bilgi yazmışssınız www.setcombt.com adresimizden teknoloji kullanan sistemlerimiz hakkında bilgi alabilirsiniz. ayrıca sorularınız için [email protected] adresinden bana ulaşabilirsiniz. Sistemimiz IR-RF teknolojisi kullanaraka hem internettten hemde ev içerisinden aklınıza gelebilecek tüm cihazları kontrol edebilmektedir. Ayrıca bu otomasyon Residans veya Otellerde de kullanılabilir. Ama genel olarak site yönetimide yapılabildiği için çok bloklu binalarda harikalar yaratmaktadır.
 
Sn. serkanugur

* Öncelikle ilginiz için teşekkür ederim. Daha önce bu konuda başka firmalar ile de temaslarım olmuştu. Size de sormak istiyorum. Kullandığınız sistemler bildiğim kadarı ile hazır sistemler. Yurtdışından temin edilmekte. Sizin sisteminiz nasıl, hangi ülke ve firmayla çalışmaktasınız. Sistem maliyetleri oldukça fazla şu aşamada, maliyetlerin ucuzlaması gibi bir öngörünüz var mıdır.
 
Merhaba ;

Maliyet olarak sunu soylemeliyimki proje ve kurulacak olan daire sayısına göre değişmektedir ama ortalama 3500 $ diyebiliriz.Şu an dünyada en sağlam haberleşme protokolü TCP/IP dir çünkü milyonlarca pc internette haberleşirken bu sistemi kullanmaktadır.SetcomBt daireler ve paneller arası haberleşmede tcp/ip kullanır , ev içinde ise RF kullanır.Şuan da türkiyede uygulanan sitemlerden avantajları ve ekstra özellikleri oldukça fazladır.Web sitesinde (www.setcombt.com) de bunları görebilrsiniz ama ben özet olarak belirteyim aşağıda.Cihazlarımız kendi markamız ile üretilmekte , yazılımı ise kendi yazlım ekibiz yapmaktadır.

*** Teknik konuda herhangi bir sorunuz olursa yardımcı olmaya çalısırım.

saygılarımla


Akıllı Ev teknolojilerinde yeni teknoloji rezidans otomasyonları.
.Yönetici , dairelerdeki touch panellerle duyuru , anket , bülten gönderebilmektedir.

•Daireler kendi arlarında görüntülü ve sesli görüşme yapabilmektedir.Bu bakımdan interkom daha şık bir şekilde uygulanmaktadır. Ziyretcileriniz size sesli görüntülü mesaj bırakabilirler.

•Anahtar kaybetme unutma derdine son veriyoruz şifre veya kartla geçiş.

•Yaşam alanı içindeki istenilen yere touch panellerden konulabilir ve online iletişim, sipariş ..vs
yapılabilir.örneğin yüzme havuzu , spor salonu, film salonu, anlamsalı taxi , eczane , polikinlik…vs

•Sınırsız senaryo uygulanabilmekte ve kullanıcı kolay bir şekilde bunları kendisi gerçekleştirebilmektedir.Örneğin Film senaryosunda önce perdeler kapanmakta , ses sistemi açılmakta dvd otomatik olarak devreye girmektedir.

•Tüm senaryolar internetten ve telefon ile kontrol edilebilmektedir.

•Güvenlik modülü ile tüm dedektörler yine sisteme entegre edilebilir ve kontrol edilebilir. Örneğin hareket algılandığında o an 4 tane fotoğraf çekilir ve siz internetten isterseniz görüntü isterseniz hareket algılandığı anda çekilen 4 adet resimi görebilirsiniz.
•Evdeki kumandası olan tüm cihazlar kontrol edilebilir ve senaryolara dahil edilebilirler.
•Daha saymadığım 10 larca özelliği bulunmaktadır.
•En önemlisi fiyat avantajı olacaktır.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst