Akıllı ev otomasyonu

Yaklaşık 20 YTL ve Bilgisayarınızda Delphi veya Visual Basic yada Visual Studio kurulu olduğu süre içerisinde kısa ve basit birkaç kod ile Bilgisayarınızın LPT portundan evdeki cihazları (Max 12 adet) açıp kapatabilmeniz mümkün. Detaylar için;

http://www.delphikursu.com/ileri/portlar.HTM

Ben böyle bir projeyi geliştirip çeşitli yöntemlerle 255 Input 255 Output haline çevirdim yapmam gereken bir projeyi bitirdim. Bir nevi PC tabanlı PLC gibi. İncelemenizi tavsiye ederim.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
teşekkürederim arkadaşlar yakında yaygın halde göreceğiz haralde bu evleri işler gitgide zorlaşıyor bir yandanda eglenceli herkeze kolay gelsin
 
" Eve geldiniz anahtarınızı unutmuşsunuz, yapmanız gereken tek şey cep telefonunuzla evi aramanız şifrenizi girin CARDIO size kapıyı açacaktır."

Teknolojinin gelişmesi ve yaşam alanlarına dahil edilmesi ile birlikte insanların beklentileri artıyor ve teknolojinin avantajlarından yararlanmak, geçirilen zamanı daha kaliteli kılmak önem kazanıyor.Gerek güvenlik gerekse hayatı kolaylaştıran bir sistem sunan CARDIO akıllı ev sistemi işte bu noktada hayal gücünü zorlayabilecek tüm taleplere cevap veriyor. Tüm elektrikli ve elektronik cihazların merkezden kontrol edildiği, dokunmatik ekranı sayesinde kullanım kolaylığı sağlayan CARDIO Akıllı Ev sistemi hayatımızın bir parçası haline gelmeye hazır.

CARDIO AKILLI EV SİSTEMİ Kolay kullanımlı resimli menuleri ile dokunmatik ekranı, dijital anahtarları, sabit telefon, cep telefonu, uzaktan kumanda, kişisel bilgisiyar ile ev&ofisinizin güvenliğini, aydınlatmasını, ısıtma&soğutmasını, ses ve görüntü sistemlerini, pancur&perde ve güneşliklerini, bahçe sulamasını, giriş kapısını, beyaz eşya ve prizlerini kontrol, kumanda ve programlamanızı sağlar.Tüm cihaz ve sistemler tek tek programlanabildiği gibi oluşturacağınız farklı senaryolar ile ev&ofisinizde olması istediğiniz ayarların, yapılması istediğiniz işlerin tümünü belirlenen zamanda sistem tarafından yapılmasını sağlayabilirsiniz.


CARDIO Akıllı Ev sistem güvenlik ile ilgili durumları (hırsız, tehdit, yangın, gaz kaçağı, tıbbi problemler, su taşkını, deprem) kendisi farkeder ve gerekli tedbirleri (gazı, suyu gerekirse elektriği keser) alırken aynı zamanda da size ve gerekli yerlere haber vererek uyarıda bulunur. Siz evde yokken evde birileri varmış izlenimi uyandırmak için rastgele ışıkları açar kapar.


CARDIO Akıllı Ev sisteminin sağladığı tüm bu konfor ve güvenlik yanında, tüm aydınlatma, cihaz ve sistemler gereksiz kullanılmayacağı veya optimum ayarlarda kullanılacağı için önemli ölçüde tassaruf sağlar (CARDIO sistem kullanılan ev & ofislerde yapılan hesaplamalarda ortalama %20 enerji tasarrufu sağladığı belirlenmiştir). Diğer sistemlerin aksine İlk yatırım maliyetini zaman içerisinde amorti edecek bir sistemdir.



http://www.evotomasyon.com/
 
verdiğiniz bilgiler çok güzel teşekkürler
 
teknoboy teşekkürler,verdiğin site güzelmiş,ama ev otomasyonunda normalde yapılan şeylere ek olarak insanları cezbedici bişeyler daha yapılabilir,herkesi bu konuda fikirlerini paylaşmaya davet ediyorum arkadaşalar,bu gerçekten zamanla çok yaygın olabilcek birşey,herkese şimdiden teşekkür ederim.
 
Kimseden ses çıkmadı,fikirleri olan arkadaşlar varsa paylaşırlarsa sevinirim,normal yapılan şeylerin dışında,insanların daha rahat etmesi için,akıllı ev otomasyonu ile daha başka neler yapılabilir?
 
Verilen siteyi gezdim çok güzel teşekkürler.
 
ev otomasyonu ile ilgili özellikle güvenlikle ilgili bazı problemler var...
Hırsız eve girdikten sonra alarm devreye giriyor.. yani yanlış bilmiyorsam kapı veya pencerelerden biri açılınca yada ev içerisindeki dedektörler algılayınca hırsız alarmı devreye giriyor.. hırsız eve girdikten sonra sistem beni aramış polisi vs aramış .. bilinçli hırsız zaten bu süreyi hesaba katar elini çabuk tutar ve kaçar.. buna çare yokmu arkadaşlar..
 
Ev otomasyonu ile ilgili bende çok düşündüm neyi kolaylaştırabiliriz diye... burada en önemli şeylerden birisi sabit bir operatör paneli mutlaka olmalı sistem ile insan arasındaki iletişim için.. Bu panelden evden çıkarken pek çok şey tek tuş ile yapılabilmeli.. mesela akşam gezmesine çıkacağız tek tuşa basıp ben gidiyorum evde kimse yok dediğimizde sistem açık pencere varmı bize bildirebilir.. veya saate göre gündüz ise gereksiz lambaları söndürebilir gece ise evde biri var senaryosu uygular.. lamba aç kapa en basiti..
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,158
Mesajlar
915,525
Kullanıcılar
449,904
Son üye
teknikbilimlers31

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst