Akıllı Ev -Bina EIB/KNX-S-BUS Eğitim Notları.

inceliyorum
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
baya zaman geçmiş üzerinden ama bende bilgi almak istiyorum tabii eğer verirseniz
 
Merhaba arkadaşlar tekrar yüklüyorum rar dosyası indirir index 'i çalıştırırsınız geç inebilir dosya boyutu yüksek çünkü.
https://www.kontrolkalemi.net/drive/s/hH2ckoggJkOj7eR7UBLmXdF9Y5KH5R
KNXTEMELLER.rar

Yeni döküman ve bilgilerden haberdar olmak için : https://twitter.com/SetcomBt

Malum hem çalışıp hem eğitime vakit ayırmak pek mümkün olmuyor uzun süre Almanya ve Kanadadaydım eğitim ve kitap işine tekrar yoğunlaşacağım kısa sürede yeni dökümanlar yüklerim.

Herkese iyi çalışmalar.
 
bana acil yardımcı olabilirmisiniz arkadaşlar konu ödevim varda üni 2.sınıftayım modül niteliğinde "bina otomasyonu algılayıcılar ve sensörler" hakkında kitap tarzında bir proje modül tarzında megep'in tarzında olması gerekiyor bu bilgilere bi şekilde ulaşmam lazım 50-60 sayfa kadar olsa işimi görür konu içerikli şimdiken teşekkürler
 
dimel den melih bey Knx i türkiyeye ilk getiren kişidir. ayrıca bilgiler için teşekkrüler eemk:)
 
merhaba arkadaşlar;
ben knx sistemi ve dali balastlar hakkında bilgi almak istiyorum.Varsa elinizde türkçe kaynak paylaşabilir misiniz?
 
merhaba arkadaşlar;
ben knx sistemi ve dali balastlar hakkında bilgi almak istiyorum.Varsa elinizde türkçe kaynak paylaşabilir misiniz?

KNX DALİ modülleri 64 farklı dali balasta sahip armatürü 32 grup içinde kontrol edebilmenizi sağlar.Bunlar aç/kapa veya dim olabilir.Fiyatları konusunda tam net bilgim yok ama normal balastlardan biraz daha maliyetli olduğunu biliyorum.Genellikle odotoryum,konferans salonu gibi aydınlatma armatürlerinin çok oldugu yerlerde kullanılır.örneğin 48 adet aç kapa aydınlatmanın oldugu bir projede,eğer dali balast kullanırsanız bunu tek bir modülle halledebilirsiniz.Aç/Kapa modülüyle çözmek isterseniz modülün 16 'lı oldugunu varsayarak en az 3 tane kullanmanız gerekirki buda maliyet demektir.Aslında projeye göre burdan fiyatta bir dengeleme hatta bazen daha uygun çözümler üretilebiliyor.

ETS yapılandırmasıda aslında çok basittir.KNX bus hattına bağlandıktan sonra ETS üzerinden Dali balastlar seçilir.Buna uygun ayaklar çıktıktan sonra gerekli grup adreslerine atamaları yapılır:)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,254
Kullanıcılar
449,841
Son üye
nazoyata

Yeni konular

Geri
Üst