Akıllı Ev Alt Yapısını Nasıl Yaparım

devam ediyoruz.birazda zayıf akım kısmından bahsedelim.güvenlik sistemi için cctv kabloları çekmen gerekmektedir. hatırlarsan başlangıçta detaylı bir projeye ihtiyacın var demiştim,bunula ilgili güvenlık firmasının sana verdiği projeyle çalışmaya başlayacaksın öncelikle bina içinde merdiven başlarından odalarda pencerelere bakan kısımlardan cctv kabloları çekeçeksin bahçe ve çevreemniyeti için gerekli yerlere cctv tabiki projede işaretli yerlere kablolar çekmen gerekiyor. bu kabloları ana panonun yanında ayrı bir kabinette toplman gerekiyor.bunun ebatları ise uzunluk iki metre genişlik altmış derinlik ise yine altmış santimdir.hırsız alarm sistemi için bina içine ayrı bir tesisat çekmen gerekiyor.tabiki projeye bağlı kalarak yapmalısın.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
devam ediyoruz. müzik sistemi için her odadan kabinete ayrı müzik kablosu getirmen gerekiyor çünki taç panel dediğimiz müşterinin elinde bulunan ve villanın içinde dolaşıken lcd ekranlı dokunmatik panelden isteği yerden müzik sistemini istediği kadar açmak ister. bu panelden istediği senaryoları üretebilir. tabiki bunun için sisteme yazılım yüklenmesi gerekir. bu bizim işimiz değil zaten bu işi AMX ciler yapıyor programı onlar yüklüyor.neyse devam edelim, salon için ayrı bir seslendirme yapman gerekiyor bu tip villalarda insanların çoğu zamanı salonda geçiyor bunun için salonda projeyle ayrı bir seslendirme ve aydınlatma sistemi yapman istenir.klimalara ve bahçeye amx kontrolu yapabimen için 3x022 kabloları çeşitli yerlere çekmen gerekir ,panonun yanındaki kabinetten tabiki....
 
devam ediyoruz tv sistemi için salondan kabinete tv kabloları çekmen gerekiyor projeksiyon makinesi kullanıyorsan oradanda kabinete kablolama yapman gerekiyor.ilave olarakta cat6 çekmen gerekiyor.
yine çatıdan digi türk satel için kabinete tv kablosu çekmen gerekiyor eğer müşteri kablolu tv içinde istiyorsa ayrı bir hattı bina dışına çekmen gerekiyor.telefon ve bilgisayar hatları için kabinetten bütün odalara cat5 kablo çekmelisin.ayrı olarakta bu önemli bina içinde projede accces point dediğimiz sinyalarttırıcılar çekilmektedirkabinetten ölü noktalara tabiki bu kabloları mutlaka kodlaman gerekiyor yoksa bağlantıo esnasında çok uğraşırsın.
 
bu sistemde rahat kablolama yapabilmekiçin bu çok önemli bunun için katlar arasında kablo şaftları oluşturulmalıldır yani kabloların yukarı katlara çıkması için boşluklara ihtiyacın var bunuda mimarla kararlaştırmalısın zaten hazırda varsa problem yok, ve iyi bir ekibe ihtiyacın var.niye diye sorabilirsin eğer bina sıfırdan yapılıyorsa bina bitene kadar oradasın demektir. bu sistem için mümkünse sistem odası oluşturman gerekiyor.ve iyi bir maliyet hesabı yapmalısın bu çok önemli, yarı akıllı ev sistemleride var daha basit sistemlerde var fazla maliyeti yok müşterinin ne istediği önemli. şimdilik bukadarı yeterlidir umarım sorularını bekliyorum.
 
zayıf akım tesis panosuna modem yerleştirmeyi, onuda firewall lı ve accuk pahalı modelden seçmeyi unutma kardeş. kablosunu seçerken de blendajlı kabloyla evin iki ucuna wireless anten yerleştir.
o maliyete giren müşteri bundan memnun olur unutma.
neticede güvenlik ve evi uzaktan izleme modülleri olacak onlarda internet ister.
kablodan kaçmak için ip güvenlik kamerası kullanabilirsin, pahalıdır ama, güneş enerjisiyle çalışıp iyi gizlenebilirler , ...
 
bu kadar ayrı hat çekmek yerine zaten mevcut hatlardan yararlanılsa daha az zahmetli olmaz mı? maliyetlerini tam bilmiyorum X10 sistemini neden denemiyorsunuz?
 
kıymetli meslekdaşlarım bu konuyla anlatacağım ve yaptığım okadar çok şey varki bunlarla kafanızı karıştırmak istemedim o yüzden burda bunları anlatmaya lüzüm görmüyorum.bu konuyla ilgili sorularınız olursa bilgim dahililnde cevap vermek isterim.
 
kablo ve amx ile bu işi yapmak çok zor ve maliyeti çok fazla zannedersem.bizim ürünlerimiz kablosuz ve hiç bir alt yapı gerektirmiyor ingiliz kasa kullanılırsa.

merak ettiğim için soruyorum.amx kullanarak bir bina full kaç paraya çıkıyor ?
 
sayın berker arkadaşımız detaylı anlatmış demekki bu sistemin en büyük özelliği buatsız bir sistem olmasıdır.. yani bütün priz ve diğer alıcılara giden kablolar tek bir panoda toplanıyor... herhalde pahalıyada mal olur böyle bir sistem çünkü kablo ve otomat çok fazla kullanılacak
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Geri
Üst