Akıllı Depo Sistemi yardım

mumco

Üye
Katılım
22 Eki 2009
Mesajlar
49
Puanları
1
Yaş
35
Merhaba arkadaşlar,


Bazı fabrikaların depolarında gördüğüm koordinat sistemine bağlı olarak çalışan haberleşme sistemleri mevcut. Fakat bu sistemlerin tam isminin ne olduğu ve nasıl ulaşabileceğim hakkında bilgiler bulamadım. Sistemde depo koordinatlara bölünüyör.


Örneğin çamasır makinaları x123 y45 koordınatındaki rafta stoklanmıs ve bununla haberlesen bir forklift yada baska bir tasıyıcı o koordınata gıdıp urunu alıyor kamyona getiriyor gibi.


Bu haberleşme sisttemini bilen arkadaşlarımız var ise yardımcı olurlarsa cok sevinirim. Örneğin RF ID sistemleri var fakat bu bizim işimize yaramamakta ama bunun gibi alternatifte sunabilirseniz sevinirim.


Şimdiden teşekkür eder ve iyi günler dilerim.
 
Merhaba haberleşmesinden çok yükleme veya taşıma aracının oraya nasıl gittiği,doğru alanı hücreyi nasıl bulduğu ve duraklayıp,hareket ettiği olaylarını çözmek daha öncelikli gibi. Heberleşmeyi kablolu kablosuz şekilde;
bir kumanda (yani taşıyıcı sevk eden merkez) olmak üzere, birden çok olabilir taşıyıcı veya yükleyiciyi (veri bekleyen alıcı üniteler) parçalarından oluşan bir ağ üzerinde yapabilirsiniz. Bu haberleşme yapısı; Merkezden aldığı ve yükleyicinin her birinin adresini olduğu verilerin vericiden (kablolu,kablosuz) gönderilerek, alıcı tarafından alındığında matrix kodlamayı çözüp ilgili hücreye sevk edilmesini sağlayacak şekilde olmalıdır. Önce depodaki matrix kodlama sistemi kurulur. Alıcıların yani yükleyici ve taşıyıcıların buna göre dizaynı ve adreslenmesi yapılır, sonrada merkezde koşulacak yazılım ve bunun üzerinde de ilgili haberleşme protokolu belirlenir. Haberleşme yapısı Kablolu,Kablosuz RS232 MODBUS,RS485 MODBUS,ETHERNET TCP/IP MODBUS şeklinde herhangi birisi olabilir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,159
Mesajlar
915,551
Kullanıcılar
449,915
Son üye
eylulllll33

Yeni konular

Geri
Üst