Akıllı binalarda uygulanan sistemler ve pc yazılımları

zannetmiyorum türk menşeeli ürünlern tutulacağını aslında bende türk firmalarıyla calışmak isterdim ama malesef teknik destek yazılım ve diğer konularda kalite çok düşük insanlar türk malı deyince biraz uzak duruyor sebebide cin olmadan adam çarpma mantığı biz MARMİTEK firmasının ürünlerini kullanmaktayız ve hiçbir sekilde sorun yasamadık avrupanın en büyük şrketlerinden bir tanesi ve kalite teknik destek olarak sistemli çalışan bir firma diyorsunki kendimiz yapalım o zamanda bir sürü prosüdür engeli çıkıyor karsına yani uğrastığına bile değmez büyük bir bütce ayırman gerekiyor mesela en azından 500.000 dolar ve daha fazlası kimse uğrasmaz bence ama fikrine saygılıyım yapılabilir ama kim yapar :)..?

Arkadaşlar bu işler öyle söylendiği gibi çok büyük bütceye falan gerek yok.
Bu tür sistemler microişlemvi kontrolleri ile calışmakta. Varsa projeleriniz ben sizlere teknik ve programlama bakımından her türlü destek ve yardımı yaparım.
Unutmayın ki birlikten güç doğar. Yapmak istediğiniz Projenizin açıklamalarını verin bana ben sizin için neler gerekli nasıl bir program gerekli hepsini hazırlayayım.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Arkadaşlar bu işler öyle söylendiği gibi çok büyük bütceye falan gerek yok.
Bu tür sistemler microişlemvi kontrolleri ile calışmakta. Varsa projeleriniz ben sizlere teknik ve programlama bakımından her türlü destek ve yardımı yaparım.
Unutmayın ki birlikten güç doğar. Yapmak istediğiniz Projenizin açıklamalarını verin bana ben sizin için neler gerekli nasıl bir program gerekli hepsini hazırlayayım.

patent TSE belgelerini nasıl halletmeye calışıyorsunuz veya pazar payı reklam gibi masraflar ? tasarım yapmada veya proje hazırlamada kimsenin eksiği yok önemli olan marka olmak marka ollmadan yapabileceğiniz hiçbirsey yok
 
Sevgili arkadaslar bahsettigimiz firmalar yillarca bu konular uzerinde calismis ve kendini kanitlamis firmalar kontrol modullerini seri uretime sokmus ve basari kazanmistir ve pazarlari avrupa basta olmak uzere tum dunyaya yayilmistir . Turkiyede bu ve bunun gibi cihazlarin gerek hadware gerekse software kismi kolaylikla yapilabilir hatta yapilmaktadir , yanliz seri uretime gececek piyasa henuz olusmadigi icin yani talebin dusuk olmasindan dolayi yerli uretim suan pusudadir . Yerli firmalarimiz suan proses otomasyonlari uzerinde duruyor ki bunlar kisiye ozel oldugu icin getirisi daha iyi oluyor , emin olun bu pazar oturdugunda onlarca cesit yerli urunle karsilasacagiz(ilgilenenler olursa su an bile bu konuda calisan yerli firmalarin ismini verbilirim) .
Size sole bi ornek vermek istiyorum cok unlu bir alis veris merkezinin 36-40 katlari arasindan recidancelar icin teklif sunduk ve adi gecmiyecek rakamlar icin bu sistemlerden vaz gecip klasik sistemlere donuldu Sunuda soyleyeyim binan bir BMS sistemi mevcut ama cok sinirli
Son olorak sunu soylemek istiyorum calisiyor ve uretiyoruz , pazardaki kendini bilmezleri gorerek tum firmalari boyle sanmayin herkeze iyi gunler
 
Hocam ben birfiil bına otomasyonu sıstemlerinde projelendirme, sistem tasarım, yazılım, donanım, soğuk işletme testleri, devreye alma işleri yaptım. Daha co hvac otomasyonu üzerinde çalıştık. Türkiyede otomaston deyinde bariyer kaldıranda otomasyoncuyum der lamba yakanda! Fakat gerçek anlamda otomasyon içerisinde ekonomi, konfor ve güvenliği barındıran komplike donanımlardan oluşur. Türkiyede uluslararası önem arz eden kritik uygulalar yaptık ( Örn: bilkent nano teknolojiler laboratuarı hvac kontrolu, Afyon Alkaloid Fabrikası Arge biansı Class1000 Hvac kontrolu). Bu sistemlerde aslolan tamamen yazılım ve görsel arayüz bağlantılarıdır. Bugün uzakdoğu menşeili modüllerin fiyat avantajı dışında hiçbir artısı yoktur. Sorun türkiyein bu sistemlere henüz yabancı olması ve gerekli karşılaştırmayı yapabilecek bilgi ve tecrübeye sahip olmamasıdır. Bu alanda çalışan arkadaşlar kısaca referanslarından ve uygulama alanlarından bahsederse gerçek anlamada ne üzerine konuştuğumuzu daha rahat anlayabiliriz...
 
Arkadaşlar bu x10 sistemini kendim yapmak istiyorum yani 220 v üzerinden kendim otomasyon yapmak istiyorum ama bunu pic ile yapmanın bir yolu varmı? Örnek; diğer odadaki bebeğimi kamera ile diğer odadan tvden izlemek istiyorum veya 220 üzerinden bebefon yapmak istiyorum, yardımlarınızı bekliyorum. Sayın elektrotex arkadaşım yardımını bekliyorum.
 
Son düzenleme:
merhaba m eviren arkadaşım alarko ilsiht 600 kullanımıyla ilgili bilgi istemişsin kullanım derken yeniden bir proğram oluşturmak mı yoksa var bina otomasyon sisteminin işletilmesi mi bu konuda isteğini ayrıntılı yazarsan sana yardımcı olabilirim .
 

Forum istatistikleri

Konular
128,132
Mesajlar
915,299
Kullanıcılar
449,847
Son üye
AhmetK06

Yeni konular

Geri
Üst