Akıllı Bina Otomasyon İşi

sayın mavi gölge bu konuda bana isimleri yada firmayı pm den mesaj atabilirmisiniz.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Selamlar dostum.Ben bizzat PLC ve otomasyon sistemleri ile uğraşıyorum.Dediğine göre alan büyük.Dediğin işlemler basit bir PLC,röle ve selenoid valf ile yapılabilir.Ama alan büyük olduğu için sana maliyeti biraz pahalıya gelebilir.Nitekim isteklerine göre bayağı bir kablo gidecek.Bundan ziyade artık günümüzde wireless sitemler ile de dediklerin yapılabilir.Bir ana kontrol PC ve bir merkezi GOT yardımı ile işlemler pekala yapılabilir.Evlere artı değer katmak istiyorsanız artık yerden ısıtma sistemleri var.Garaj giriş kapısı kaldırım ve yaya yollarına kışın kar ve buz tutmaması için düzenekler kurulmaktadır.Bunları da düşünebilirsin.İsteklerin doğrultusunda ger türlü otomasyon ve ısıtma sistemlerinde yardımcı olabilirim...
 
Son düzenleme:
Omron veya Allen Bredley PLC kartlar ile işini görebilirsin...
 
Ev otomasyonu ve evinizi bir adım öne çıkartmak için www.control.com.tr sitesini incelemenizi tavsiye ederim.Daha fazla bilgi için pm'den bana ulaşabilirsiniz.
 
...kısaca, neyi kumanda edeceğinize karar verip bir PLC programı hazırlamak. Ayrıca neyi görmek istediğinizi ve ne şekilde göreceğiniz şekilde bir LCD panel düzenlemesi, ve her şey yolunda... Gerisi ter dökmenize bakar...
 
Bu iş için webserver özelliği olan bir plc kullandığınız zaman ev sahibi istediği yerden ıp adresini girerek evi ile ilgili izlemeler yapabilir. Plc ye Knx modülü takarak 64 ad e kadar KNX anahtar, sensör ve termostat gibi enstrümanlar tek hat üzerinden bağlanabilir. Dali modülü takılarak Tüm aydınlatma otomasyonu yapılabilir. Lüx ölçerli sensörler kullanlıarak aydınlatma istenilen lüx değerinde sabit tutulup pencereden gelen ışık düzeyine göre otomatik kısılıp açılması sağlanabilir. dijital ve analog input output modülleri ile istediğiniz dibi vana, jaluzi vs kumamdası gibi kumandalar yapabilirsiniz. Bunun yanında GPS-GPRS modülü takarak acil durumlarda gsm den uyarılabilir ve gene gsm den kumanda edebiliriz.
Tüm Bunları Wago nun ürünleri ile yapabilirsiniz.
 
slm arkadaşım, akıllı bina otomasyonu yapan firmalar var zaten internetten araştırabilirsin. sen isteklerini belirtirsin onlarda projesin çıkartır sana verirler sende çekersin kabloları yada onlara söylersin onlar çeker. Ama bu firmanın verdiği mi,yoksa senin yapmak istediğinmi daha az mliyetli olur o kısmını bilemem araştırmak lazım.
 
akıllı ev veya bina için teklif isteyenler control4 ü arayabilir
 
power line communication(elektrik kabloları üzerinden haberleşme) ile bunu çok daha rahat gerçekleştirebilirsin. yitran firmasının homeplug command and controller teknolojili it700 ya da it800 modülleri işini görür. ana ünite dış kapının yanında olur bu odalardaki ünitelerle bağlantıyı kurar. zaten tree topoloji şeklinde kendi kişisel ağını kuracak sistem. sonrasında eğer gerekli olursa bu kişisel ağlarda seri numarası üzerinden haberleşebilir daireler arası iletişimde olsun dersen. ha sensorlerle oda üniteleri arasındaki haberleşmeyi artık sen bulcan. kolay gelsin.
 
Son düzenleme:

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,166
Mesajlar
915,612
Kullanıcılar
449,931
Son üye
mecuxell

Yeni konular

Geri
Üst