Akülü Tekerlekli Sandalye Işıklandırma

Akülü Tekerlekli Sandalye Işıklandırma

  • Akülü Tekerlekli Sandalye Işıklandırma

    Oy: 0 0.0%
  • Akülü Tekerlekli Sandalye Işıklandırma

    Oy: 0 0.0%

  • Kullanılan toplam oy
    0

ercan-xx

Üye
Katılım
24 Tem 2017
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
43
Selam arkadaşlar bir konuda yardımlarınızı bekliyorum ;

Ben kas hastası bir engelliyim ve bir akülü tekerlekli sandalye kullanıyorum. Ve çoğu gece akülü sandalyem ile dışarı çıkıyorum tabii akşam veya gece güvenlik açısından akülü sandalyemde bir ışıklandırma yapmak istiyorum size bu konuda bir kaç soru sormak istiyorum.

Benim akülü sandalyem 12 volt 33 amper iki adet jel akünün seri şekilde iki akü arasındaki bir switch anahtar ile birbirine bağlanıyor ve 24 volt 33 amper olarak arada başka bir elektronik aksam olmadan joistik kola geliyor. Bu joistik kol içi elektronik parçalardan oluşuyor tabii. oradan iki ayrı tekere bağlı motorlara arada role ile bağlı.

Şimdi ben abaların çakmaklığından 12- 24 volt arası çalışan usb şarj cihazı aldım. Akülü sandalyenin arka çamurluğuna takmak için iki tane 3 volt ile çalışan kırmızı led lambalar aldım ve iki tanede ön tarafı aydınlatmak için 4.5 volt ile çalışan iki tane led el feneri aldım.

Bütün bu led lambaları çalıştırmak için usb şarj cihazını kullanacağım ve bu cihazı direkt akülerin kutup başlarına bağlayarak çalıştırmayı düşünüyorum arada bir switch ahahtar ile.

Eğer bu şekilde bir bağlantı oluşturursam akülü sandalyem şarjda iken veya joistik açık konumda iken veya açık konumda yol alır iken bu bağlantı bir sorun oluşturur mu ?
Sorum biraz uzun oldu bu yüzden çok özür dilerim. Cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim...
 
Kullanmadığınız zamanlarda ve şarj durumunda
ledleri kapatmayı unutmazsanız sıkıntı olmaz.
Açma/kapama anahtarı ile birlikte sigorta da
kullanırsanız çok daha iyi olacaktır. 1 - 3A arası
sigorta uygun olabilir.
Sigorta ve anahtarı (+) kutup başından sonra kullanmak;
usb şarj cihazının boşta akım çekmesini de engeller...
 
Eğer arka 2 lambayı eş ve 12 voltluk alırsanız seri bağlayarak bir anahtar ile direk 24 volta bağlayabilirsiniz. Öndeki lambalar da öyle.
 
Arac cep sarjlari 24vdc destekler. Arkadaslarin uyarilarini dikkate alin veya cep sarjini eskilerden alirsan onlarda sigorta mevcut.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,304
Kullanıcılar
449,849
Son üye
cagan20

Yeni konular

Geri
Üst