Akülü sandalyemiz için jel akü alacağız önerileriniz nedir

zamang

Üye
Katılım
25 Eki 2019
Mesajlar
5
Puanları
1
Yaş
50
Arkadaşlar merhaba, yeğenimin akülü sandalyesi için akü arayışındayız. Olay şu şekilde. Şimdiye kadar yaklaşık 10 yıldır kuru yada bakımsız akü kullandık. ama bu aküler en fazla 1 yıl dayandı. Çoğu 6 ayda pert oldu. Bu durumun bir çözümü yokmu derken ankara'dan bir medikal firma ile görüştük gold medikal bu adamlar bize uzun anlattılar. akülü sandalyelerde doldur boşalt şarz deşarj olayı çok olduğu için bize deep cycle özellikli jel akü önerdiler. Şuradan sizde bakabilirsiniz ürünlerine https://goldmedikal.com/Jel-Aku bize bu akülerin 5 ila 10 yıl arasında dayandığını söylediler.
Tabiki ben bu duruma pek inanamadım. fakat bu adamlardan akü alan 2-3 kişiyle görüştüm bi şekilde. bu 2-3 kişide 5-6 yıldır kullandıklarını söylediler. bize 55 ah 2 adet akü lazım 2.960 tl fiyat istediler. Bilsem dedikleri kadar uzun ömürlü olacak hiç düşünez veririm parayı alırım ama ya şidiye kadar ki 6 ay yada 1 yılda bozulucaksa bu para verilmez. Bu konuda siz hocalardan fikir almak istiyorum. bu deep cycle jel akü dedikleri aküler doldur boşalta dayanıklıymış o yüzdende uzun ömürlü oluyormuş. sizce bunun teknik doğruluğu nedir?
şimdiden teşekkürler.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Merhaba.
Öncelikle yeğeninize Rabbimden şifa dilerim.
55 ah jel akü için verdikleri fiyat çok yüksek.
Deep cycle özellikli olsa bile iki akü için o fiyat çok fazla.
Akü ömrü konusu ise birazda şans işi gerçekten.
10 yıl gitmesi imkansız bencede.
Nette arama yapıldığı zaman ozellikle akülü sandalyeler için şöyle bir akü var sizde bakmışsınızdır elbette ama,
https://m.n11.com/12-volt-55-amper-...xz4p4YHC-dchBWFjnQ0M-8x4L6Ls7GQBoCZDUQAvD_BwE
 
Deep cycle aküler uygun şarz edilirse uzun ömürlü olurlar, normal şarz ederseniz, altı aya kalmaz yine ölürler.
 
Öncelikle Allahtan acil şifalar dilerim. Bu alanda belli başlı üreticiler var onların numaralarına ulaşmak zor değil bizzat sorabilirsiniz. Öte yandan aynı amaçla da olsa üretilen akü teknolojisi aynı olsa da fiyat aralığı epey geniş, medikal firmasına bu fiyat etiketindeki akü markasını sormanız hakkınız, verilen cevapla nette araştırma yapıp karşılaştırabilirsiniz. Son sözüm verilen kitapçığı okuyun talimatlara uyun sıkıntı olduğunda çoğu firma hatayı sizde bulur.
 
Maliyeti yüksek ama lityum fosfat akü ve şarz sistemi tercih edilmeli.
 
yanıt veren ve geçmiş olsun dileklerini ileten arkadaşlara teşekkür ederim. valla arkadaşlar sader gibi bir iki tedarikçiyle görüştüm ama inanın adamlar burunlarından kıl aldırmıyorlar. Banamı denk geldi biliyorum ama soru soruyorum burun ucuyla cevap veriyorlar. Ya paraya doymuşlar yada çalışan oldukları için ürünlerinin satılıp satılmaması umurlarınde değil. ben bu ara tedarikci yerine daha çok bu teknoloji ve markalara yöneldim. Birde şu linke bakmanızı rica edeceğim. buradaki cycle sayısı ne derece doğru acaba?
https://goldmedikal.com/en-iyi-jel-aku
 
normal akülerin ve pillerin şarz döngülerinin 300- 400 olduğunu biliyorum, ama jel akülerinki hakkında bilgim yok. derin döngüyü ben düşük voltaj diye biliyorum yanılıyor olabilirim. konuya vakıf benden daha iyi ustalara sormak lazım. normalde 11.5 volt boş akü demektir benim bildiğim, 13.8 volt tam şarzlı demek. sadece lityum pillerde şarz döngüsünün yüksek olduğunu biliyorum. ustalaradan fikir almanı tavsiye ederim bu konuda.
 
normal akülerin ve pillerin şarz döngülerinin 300- 400 olduğunu biliyorum, ama jel akülerinki hakkında bilgim yok. derin döngüyü ben düşük voltaj diye biliyorum yanılıyor olabilirim. konuya vakıf benden daha iyi ustalara sormak lazım. normalde 11.5 volt boş akü demektir benim bildiğim, 13.8 volt tam şarzlı demek. sadece lityum pillerde şarz döngüsünün yüksek olduğunu biliyorum. ustalaradan fikir almanı tavsiye ederim bu konuda.
Yani hocam klasik akülerde 300-400 şarj döngüsü olsa bu 300-400 doldur boşalt anlamına geliyor denektir dimi?
 
Arkadaşlar bütün akülü sandalye kullanıcılarının düştüğü hataları söylemek isterim.

1- Her gördğünüz kuru tıp jel akü, isim, voltaj amperi boyutları aynı gibi olsa da aynı değildir. Akü fabrıkaları yurt dısında ürettiği jel akülerı kullanım alanına göre sınıflandırır.
örnek : fazla enerji cekmıyecek urunler : power bank,led lambalar, asansör aydınlatma ve panel,güç kaynakları gıbı yerlere sattıgı akülerin kurşun plaka yapısı ve kiloları azdır. Siz bu aküyü alıp akülü sandalyenıze taktıgınızda ve rampa çıkarak hıc durmadan kullandıgınızda akünun kurşun plakaları ınce ve seyrek oldugundan yanar ve delinir. 6 ay sonrada şarj tutmaz çünkü o aküyü fabrıka akülü sandalye için üretmemıstır.

2- Akülü sandalye ıcın uretılen aküler yine boyutları amperlerı aynı olsada iç yapısı farklıdır daha ağırdır. Daha yoğun kurşun plakalar vardır ve daha çok sıkıştırılmış basınca sahıptır. Çünkü akülü sandalye için üretilmiş aküdür; şimdi sızın soracağınız soruya ben cevap vereyım. Ben nerden anlayacağım akülü sandalye ıcın uretılen aküyü dıyeceksınız. Zaten sorun burda başlıyor. Boyutlar ölçüler amperler herşey aynı görünebilir, bu şekilde anlamanız mümkun degıl. Zaten gerıye ne kaldı, fıyatı, ancak fiyatlardan da anlamanız zor. En kötü aküyü en pahalıya bıle alırsınız. Sızlere tavsiyem şudur, tekrar amerıkayı keşfetmeye gerek yok, meyvayı pazardan aldıgında hem güzelını hem tazesini hemde hesaplı alırsın aküyüde sürekli üretim yapan güvenılır akülü sandalye fabrıkasından almanı tavsıye ederım. Fırma kendı araclarına ne kullanıyorsa sende faydalan derim. Macera aramaya gerek yok bu ülkede eczane bile akü satmaya çalısıyor. Daha sattıgı urunun nerde kullanılcagını bılmeden. Duymuşsunuzdur, sıfır aldıgınız akülü sandalyenın akülerını 4 yıl kullandım, sonra akü aldım 6 ay dayanmadı diyenler vardır, cunku sıfır aldıgın akülü sandalyenın uzerınde gercek akülü sandalye aküsü vardır kiloları bıle agırdır tşk.
Blogumuzda detaylı anlattık: https://fulmaks.com/akulu-tekerlekli-sandalyeme-nasil-bir-aku-almaliyim/
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,906
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst