Akülü Araba Devresi

Merhabalar
Aşağıya bir devre bırakıyorum acaba burada bağlantı da eksiklik var mı yanlış olan bir yer
1) ben 12 volt akü bağladım fakat akülü arabanın eski bir model ve özelliklerinden emin değilim motorların kaç volt olduğunu bilmiyorum
2) bu bağlantı da motorlara giden voltaj ne kadar?
Eğer motorlar 6 volt ile bağlantıyı değiştirmeliyim?
Ya da nasıl bir bağlantı yapmalıyım

Bu sekılde çalıştırdığımda çalıştı yavaş ve hızlı modda calıstı
Fakat şu an sadece tek modda çalışıyor neden acaba motorun biri dönmüyor şu anda
Motoru söktüm 12 volt verdim ama hareket yok bozuldu sanırım
Ayrıca motorların her birine seri şekilde direnç bağlamalı mıyım fazla akım geçtiğinde yakmaması için( akülerde sigorta mevcut) gerek yok dimi
Ayrıca kondansatör bağlamalı mıyım motorlara

Ekli dosyalar

• IMG_407EF29A-CE56-4CAD-BEF7-D757A3429497.webp
    IMG_407EF29A-CE56-4CAD-BEF7-D757A3429497.webp
    86.9 KB · Görüntüleme: 12
Son düzenleme:
Aküleriniz 12 volt ve motorlarınız da 12 volt ise geçmiş olsun motorlarınız yanmıştır. Motor voltajınız 12 volt ise iki tane 6 volt akü kullanmanız gerekirdi.

Aküleriniz 12 volt ve motorlarınız da 12 volt ise geçmiş olsun motorlarınız yanmıştır. Motor voltajınız 12 volt ise iki tane 6 volt akü kullanmanız gerekirdi.
24 volta yükseliyor çünkü hızlı konuma alınacak değil mi ?
Çalışmayan Motoru söktüm ve dışarıdan 12 volt enerji verdiğimde çalıştı fakat bağlantı ya sagol edip yerinectaktıgımda çalışmıyor acaba devre şemasında hata var mı

ilk önce tek aküyle çalıştırmayı dene, 24 voltu hız için düşünüyorsan; motoru yakarsın tamam 12 volt dc motor 24 voltta da çalışır ama aşırı ısınmadan ve yükten dolayı yanar. akü bağlantısı kafamı karıştırdı.

24 volta yükseliyor çünkü hızlı konuma alınacak değil mi ?
Çalışmayan Motoru söktüm ve dışarıdan 12 volt enerji verdiğimde çalıştı fakat bağlantı ya sagol edip yerinectaktıgımda çalışmıyor acaba devre şemasında hata var mı
Şemanıza göre yaptıysanız çalışması gerekiyor akü voltajı seri bağlanınca 24 volt oluyor dikkatli olun.

Forum istatistikleri

Konular
131,120
Kullanıcılar
454,868
Son üye
Toplagel

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri