Akülü Araba Üstünde Çocuk Varken Rampada Stop Etme Sorunu

unalllll

Üye
Katılım
28 Nis 2021
Mesajlar
3
Puanları
1
Yaş
40
Merhabalar,

E-bebekten aldığımız Ford Ranger Akülü arabamızda,

Üstünde Çocuk Varken Rampada Stop ediyor ama araba boşken rampayı kolay bir şekilde çıkıyor. Stop ettikten sonra tekrar marşa 2-3 defa bastığımızda çalışıyor.
Düz yolda iki çocuk tek çocuk otursa bile stop etmiyor ama rampada stop ediyor.

Sizce sorun nerden kaynaklı olabilir?
 
Yeni mi aldınız, akü yeni mi, yeni tarihli mi? Yeniyse satıcıyla görüşün. Rampada zorlanması normal rampa eğimi de etken.
 
Yeni mi aldınız, akü yeni mi, yeni tarihli mi? Yeniyse satıcıyla görüşün. Rampada zorlanması normal rampa eğimi de etken.
1 senelik akü , ölçümde sıkıntı yok ama eskiden yapmıyordu rampada stop ediyor. ondan sonra kendi tekrar kendi kendine çalışıyor.
 
Gücü yetmiyor. Daha kaliteli bir ürün almalıydınız.
 
yani aküden diyorsunuz . teşekkürler .
hz google bana bunu gösterdi:
Bir akünün döngü sayısını deşarj oranı dışında sıcaklık vb. dış etmenler belirler.Ortalama bir solar jel akü %50sine kadar deşarj edilip kullanıldığında 900-1200 döngü yapabilecekken (bu rakam EFB akülerde 600-900 döngü ), normal araba için starter akülerde 200-300 döngü arasındadır.
parantez içerisindeki yer bizi ilgilendiren yer bir yılda kaç kere şarj ettiniz? ve sürekli uzun süre şarjda kaldı mı? bu kriterler akünün ömrünü kısaltan şeylerdir. ve ölçümü voltaj olarak mı yaptınız? aldatır, ben 13,8 volt bir akünün bir araba ampülünü 1 dakika yakamadığına şahit oldum. yani aracınızın aküsü depolama değerini yitirmiş.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,304
Kullanıcılar
449,849
Son üye
cagan20

Yeni konular

Geri
Üst