Aküden kapasiteme ve çektiğim ampere göre kullanmam gereken saat birbirini tutmuyor

Şimdilik kendim dolduruyordum sistem otursaydı güneş panelide alıcaktım.
problemin kaynağını bulabildiniz mi? .
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
problemin kaynağını bulabildiniz mi? .

Evet hesap,ölçüm hatası
Oda şu şekilde inverterin aküden çektiği amperi dc pensamper metre yerine ac pensamper metre ile yanlış ölçüm yapmış olmam. Ac de çekilen wattı 12v da ampere çevirme formülünü bilmiyor olmam
 
Yok evdimde jeneratör de var. Ben sadece öğrendiklerimi uygulamaya dökmek istedim. Faturamı düşürmek istedim. Ama şimdi öğrendiğim hesaplama ile kurmam gereken sistemin maliyeti kendini amorti edene kadar akülerin ömrü bitecek bana kar getirmicek

Bu işler o kadar basit değil akü verimi ivertör verimi bunları hesaba katmamış sın.İnvertör lerde ortalama verim % 85 civarıdır.Buda fazladan %15 enerji tüketmesi demektir.Yani sana 100 verirse 115 şebekeden çeker buna akülerinde verimini katarsan verim belki %70 lere düşer.
 
Devreye akü girdimi sistem şebekeden pahalıya geliyor. Maliyeti düşürmek değil elektrik kesintilerinden etkilenmemek için yapılır. Bir de elektrik olmayan yerler için mecburen yapılır. Diğerileri parayı sokağa atmak gibi geliyor bana.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,103
Mesajlar
914,987
Kullanıcılar
449,802
Son üye
sadık Mehmet

Yeni konular

Geri
Üst