Akü Takviyesi ile Aracı Çalıştıramama

Arkadaşlar araç 1.5 senelik olduğuna göre (tabii sıfır alındığını kabul edersek) şarj dinamosunun arızalımış olma ihtimali az diye düşünüyorum. Akü ile bir genel sorun olabilir. Takviye olayına gelince, genelde takviye kablosu bağlanmadan önce araç çalıştırılması gerekmektdir. Bu sayede şarj gerilimi de yükselecektir. Takviye yapıldıktan hemen sonra marşa basılmamalı bir kaç dakika bekleyip diğer aracın akünüzü marşa destek olacak kadar şarj olmasını sağlayacaktır. Birde tabi otomatik vitesli araçlarda vitesin konumunu hiç telaffuz bile etmiyorum. Bu arada Otomatik vitesli araçlar normal şartlarda vurdurulması sakıncalıdır tamam ama başka çareniz yoksa bu işi araç N konumunda iken yapmanızı tavsiye ederim. Bazı son model yada lüks otomobillerde çeşitli koruma sistmlerinden biriside takviye korumasıdır. Bunu da bir araştırmakta fayda vardır. Örneğin BMW X5 lerin aküsü bitip te takviye yaparak çalıştırılamıyor. İlk önce bilgisayardan arızalarının silinmesi gerekir.
 
Takviye sırasında marş basıyorsa ve araç cevap vermiyorsa bence bu farklı bir problem olmalı. Dediğiniz gibi şarj dinamosundan yada diğer kısımlardan olabilir. Sırasıyla incelemek gerekir. Elektronik yada elektrik devrede arıza takibi yapabiliyorsanız ve otomobil çalışma prensibi hakkında bilgi sahibi iseniz kanaatimce problemi tesbit edebilirsiniz.
 
konu eskiymiş ama takviye kablolarının pens bağlantıları sorun olduğu gibi bazı kablolar ince oluyor ve sorun çıkartıyor başıma geldi.
 
kablo ince olabilir yada marş motoruna tahta bir cisimle vur fırçaları tam basmıyor olabilir
 
araç üzerindeki akü tamamen boş ise boşuna takviye için uğraşmayın. başka bir akü takın, akünüzü şarja verin. Boş akü üzerinden yapılan takviye marş motorunu beslemez... ayrıca takviye kablosunu ucuz aldıysanız o kabloların içi 3 mm. civarında... gerçek takviye kablosu en az 16mm. olmalı - ki zor şartlarda o bile yetmiyor-.

saygılar...
 
muhtemelen marş dinamosunun kömürleri bitmiştir.bazen çalışıp bazen çalışmayabilir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Geri
Üst