Akü kaynaması

Mert007556

Üye
Katılım
15 May 2021
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
27
Arkadaşlar bende yuki orion 2000 lik elektrikli motor var benim sarz aleti bozuldu ve 20-60A di bende acil isim oldugunda arkadaşımın 3000 lik elektriklisinin şarz aletini aldım onunki ise 20 - 70A di benim akülerde daha çok yeni bu arada herneyse ben taktım motor 8 saate dolması gerekirken 12 buçuk saat civarı oldu bende bu iste bir anormallik var diyip motorun yanina indim sarzdan çıkardığımda aküde çok az bi kaynama sesi ve çok az koku geliyordu bu aküler ölmüşmüdür yoksa kısa devre gibi biseymi dedigim gibi aküler daha yeni ve böyle bisey ilk defa oluyor
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
şarz cihazlarını voltajları farklı olabilir. Akü voltajına uygun şarz cihazı kullanmanız gerekiyor. sulu aküler aşırı şarza kısmen tahammüllüdür. akünün bozulduğunu sanmam.
 
şarz cihazlarını voltajları farklı olabilir. Akü voltajına uygun şarz cihazı kullanmanız gerekiyor. sulu aküler aşırı şarza kısmen tahammüllüdür. akünün bozulduğunu sanmam.
Reis kusra bakma o mesaj benimde ona giriş yapamadığım için burdan yazıyorum ömcelikle günaydın dedigim gibi ilk defa başıma geliyor 12 saat durdu şarzda zaten aküler sonuna kadar boştu 8 saate doldu desek 4 saat ekstra fazla şarz yüklendi kokuda seste öyle yoğun degildi anca kulağını aküye koyunca duyabiliyordun elbet akü zarar görmüştür ama benim korkum 40 Km giden motorun 25 KM falan düşmesi sence bu olurmu
 
Bence bir sorun olmaz. Hatta sülfat çözmek için ara sıra yüksek şarz iyidir. Çok fazla olmamak kaydıyla tabi.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,165
Mesajlar
915,606
Kullanıcılar
449,930
Son üye
oguuz680

Yeni konular

Geri
Üst