Akü şarj cihazı seçimi

_ahtapot_

Üye
Katılım
2 Ağu 2010
Mesajlar
93
Puanları
1
Arkadaşlar merhaba;

Elimde firma1 e ait 80v 65A şarj cihazı ve 80v 620Ah sulu akü mevcut. Ayrıca firma2 ye ait 80v 620Ah sulu bir yedek aküde mevcut.

Sorunumuza gelirsek firma2, firma1'in şarj cihazını yetersiz buluyor ve 80v 90A olması gerektiğini savunup servis hizmeti vermiyor. Zamanla aküyü öldüreceği kanaatinde. Bu konuda düşünceleriniz nedir. Şarj süresi uzaması haricinde. Delil sunabileceğim yazınız var mı elinizde.

Teşekkürler, İyi çalışmalar.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Akü kapasitesinin % 10 'u ile 15 - 16 saat şarz tavsiye edilir. Bunu da zaten sağlıyor firma2 ya işi bilmiyor ya da size yeni şarz cihazı satmak için yokuşa sürüyor. Siz onlardan aksi durum için yazı isteyin onların vereceği yazıya göre yorum yapalım (veremezler sıkar biraz).
Akünün de bir ömrü var tabiiki oda ölecek ama bu şekilde şarz ile en uzun ömür sağlanır. Belki uzun ömür işlerine gelmiyordur. Özelden firma adını verinde ne kadar bildiklerini sorgulayalım.
Özel veya gizli değilse kullanım yerini ve şeklinide yazın daha kesin yorum yapalım (bunu da özelden verebilirsiniz. Bir açık kapı bırakıyorum. Ups sistemi veya akülü araç v.b için ise bu şarz cihazı yetmeyecektir.
 
Arkadaşlar firma1 forklift firması ve aküde bir forklifte ait. Firma2 ise yedek akü için tercih ettiğimiz bir firma. Kurumsal kimliklerinden dolayı isim veremiyorum.
 
Araç tek vardiya yani 8 saat çalışıp 16 saat duruyor ise şarz cihazınız yeter. Aksi durumda yetmeyecektir.
 
Aku uzerinde Nominal sarj hizli sarj v.s. bilgileri yok mu ? Yada akunun bir datasheet sayfasi yok mu? Bu bilgi var ise buna dayanarak uygunmu degilmi yorum yapabilirsiniz. Benim elimdeki kiytirik akude bile bu bilgiler yaziyor.
 
Merhaba

Bu yazıyı tam sayfa inceleyinz ?
Araştırınız !!!
ŞARJ VE İŞGÜVENLİĞİ
Elektrikli transpalet veya forkliftlerde akü şarj edilmesi
http://www.isgforum.net/threads/elektrikli-transpalet-veya-forkliftlerde-akü-şarj-edilmesi.4606/

Alıntıdır .


Redresör seçimlerinde, eğer ki yine standart redresör kullanacaklarsa, akülerin AH değerlerinin maksimum %15 i kadar redresör kapasitesi seçmeye özen göstermeli, hatta mümkünse %12-13 gibi değerleri baz almalıdırlar. Yani 80V 620AH akü için seçecekleri redresörün, maksimum 80V 93A, mümkünse 80V 75A seçilmesi daha uygun olacaktır. Bu sayede redresörlerde akım sınırlaması bölümünde problem yaşandığında basılan fazla akımların kısıtlanması sağlanacaktır.

Kolay Gelsin .
 
Son düzenleme:

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,153
Mesajlar
915,493
Kullanıcılar
449,897
Son üye
alcaponee

Yeni konular

Geri
Üst