Akım Trafosundan Sonra Fatura Kabarması

CreSpo

Üye
Katılım
20 Haz 2008
Mesajlar
47
Puanları
1
Selam herkese kolay gelsin.
Küçük çapda un fabrikası sahibiyim. Bir konu hakkında size danışmak istedim. Akım trafolarımız 1.0 klas diye geçiyordu elektrik şirketi bunu 0.5 ile değişmemizi söyledi değiştirdik. Bana göre faturada kabarma oldu gibi neden derseniz kış olduğu için değirmen en fazla 10 veya 20 çalıştı çalışan motor toplam 40 beygir motorlar çalıştı. Ekstra olarak su ısıtıcısı var termisifon 60litre bu 24 çalışıyor bu dediklerime göre sizde 400 500 TL faturam ödemem normalmi faturalarda ceza veya değişik bir durum yok. Akım trafoları yanlış bağlama olsa çok ölçme yaparmı veya başka bir sorun olurmu bilgi verirseniz sevinirim kolay gelsin.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
verdiğiniz yük bilgilerine bakılırsa tahmini olarak normal gibi....
 
15 20 saat çalıştı yukarıdaki yazıda eksik yazmışım.
 
Akım trafolarının 1 iken 0.5 yapılması tüketim artışına neden olmaz... 1 sınıflı akım tarfolarından arızalı olan var idi ise daha önceki tüketiminiz eksik olduğundan yenisi fazla gelmiş olabilir..
Akım trafolarının hatalı bağlanması sonucu sayaç genelde eksik enerji kaydeder..Akım trafolarını bağlantısı ile sayaç bir noktada fazla yazdırabilir ama o bağlantıyı piyasa şartlarında kimse pek bilmez..Ölçü konusunda uzman olanlar yapabilir ancak..kullanılan bir metod değildir..
Tüketim artışı tesisin çalışması ile ilgili olabileceğini düşünüyorum..
 
faturanızda reaktif yada kapasitiften cezaya girmiş olabilirmisiniz.böyle bir durum varsa sizi yanıltıyor olabilir.
 
akım trafosunun cl.0,5 olması ölçüm hasssasiyetini arttırır. faturanın yükselmesine neden olur. sayacın elektronik olmasıda tüketimi arttırır.
 
Çıkan faturalarda ceza gözükmüyor. Akım trofları daha hassas oldu diye fazla geldi diye düşünüyorum.
 
Havalar soğuk olduğu için ısıtıcılar çık çalışıyor olabir.
 
Daha önceleri ne kadar ödediğinizi belirtmemişsiniz öncelikli olarak cl 0,5 olan bir akım trafosu daha hassas ölçüm yapacağı için bir fark oluşması normal dir fakat bu fark abartılı düzeyde asla olmaz
Reaktif veya kapasitif cezanız yoksa faturanızda muhtemelen cl 1 olan akım trafolarınızdan birisinde muhtemel olarak arıza vardı ve buda sayaç ta eksik tüketim yazma sebebi olmuştur trifaze sistemde herbir arızalı akım trafosu 3/1 oranında eksik tüketim yazar faturadaki fark 3/1 oranına yaklaşıyorsa muhtemelen ölçüm hücreniz daha önceki hali ile arızalı bir hücredir
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,857
Kullanıcılar
449,598
Son üye
kadir12366

Yeni konular

Geri
Üst