Akü Şarj Cihazı

Katılım
4 Nis 2020
Mesajlar
9
Puanları
1
Yaş
23
İyi günler elimde 6V 12Ah Bakımsız Kurşun Asit Akü bulunmakta. Akülü araba için kullanıyoruz. Akülü arabanın aynı volt aynı amper aküsü ömrünü doldurduğu için bu aküyü yeni aldık ve değerleri aynı olduğu için akülü arabanın kendi şarj cihazı ile şarj ediyoruz fakat kafama bir kaç şey takıldı.
Şarj cihazı fişe takılı ve boştayken akü şarj uçlarında 5.8V civarı değer gösteriyor fakat durgun haldeki voltajı 6,2 olan aküye bağladığımız anada akü kutuplarından ölçüm yaptığımda 6,6V civarı bir değer okuyorum.
yine aynı şekilde 6,2V değer gösteren aküyü şarj etmek amacıyla cihaza bağlı tuttum ve yaklaşık 1 saat içinde kutuplardan aldığım değer 7,35V seviyesine geldi. Akü üzerinde Cyclic use 7,2-7,5V yazıyor o yüzden ben de şarjdan çıkardım. Çıkarmadan önce ne kadar akım çektiğine baktım. Yaklaşık 450mA akım çekiyordu. Çıkarır çıkarmaz kutup voltajı 6,6V civarındaydı. 5 dakika sonra ise 6,43V civarlarına geldi. Hasılı kelam;
1-Şarj aletinde bir sorun var mı?
2-Neden aküye bağlayınca gerilim artıyor?
3-Şarj aleti aküye kaç volt uyguluyor?
4-Akü şarj olurken kulağımı dayadım ve içerden asitli içeceklerden çıkan sese bezer sesler duydum. Zaten konuyu da biraz bu yüzden açtım. Aküde yüzeyinde ve kutup başlarında bir ısınma yok ama ses kafamı kurcaladı.
Cevaplar için şimdiden teşekkürler
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Şarj aletinin çıkışına kondanstor (100-1000uf) bağlayıp ölcersen gerçek gerilimi gorursun.
 
Evet, normal olarak 6 voltluk aküyü tabi ki doldurur.

1.sarj aletinde sorun yok, öylesine yapılmış uyduruk birşey
2. Zaten anlamış oldun
3. Kabaca 8 volt pik voltaj uyguluyor
4. Akü 7.2 voltu geçince kaynamaya başlıyor. Gecmemesi lazım, aksi taktirde içindeki su azalıp kalıcı olarak yok olacak. Ama adamın umrunda mi akü bozulmuş. Boz boz yenisini al.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,849
Kullanıcılar
449,596
Son üye
anilhikmet

Yeni konular

Geri
Üst