Airfel Klimam beni çıldırtmak üzere

Turgut Bey

Üye
Katılım
31 May 2013
Mesajlar
5
Puanları
1
Arkadaşlar yaklaşık 5 sene önce airfel marka 12 bin btu'luk duvar tipi bir klima aldık. Modeli AS12-3004S Klimamız geçen sene ağustos ayına kadar hiçbir arıza vermiyordu hatta en son akşam çalıştırmıştık. Şabah ise klima'nın kırmızı ışığı yanmasına rağmen hiçbir şekilde klima ne kumandadan ne de klimanın üzerindeki butondan açılmıyordu. O kırmızı ışık hep sabit duruyordu. Garantisi de bitti. Klimayı söküp elektronik kart'ı çıkarttım. Klima elektronik kartı tamiri yapan bir yere götürdüm ama kartı yapamamış. Dediğine göre kartın işlemcisi mi eprom'umu ne bozukmuş onunda programı ellerinde yokmuş. O yüzden kartın yenisini almanız lazım dedi. Bu kartı tamir etmenin başka yolları yok mudur? Resim eklememe site izin vermiyor ben de aşağıya resimlerini link olarak ekliyorum.

https://i.kontrolkalemi.com/1/c0u72.jpg

https://i.kontrolkalemi.com/1/c0udp.jpg

https://i.kontrolkalemi.com/1/nm9bt.jpg

https://i.kontrolkalemi.com/1/nm9f7.jpg

https://i.kontrolkalemi.com/1/nm9h0.jpg

https://i.kontrolkalemi.com/1/nm9hw.jpg

 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Dostum eğer sıkıntı bu kart ise klimalar için hazır iç ünite kartı + kumanda setleri satılıyor bu kartı söküp o kartlardan montaş yapabilirsin belki..

Programı işlemcisi bozulduysa bu bilgi firmaya ait bir bilgidir. Dışarı kolay kolay vermezler.. Tamirine gideceğim serseniz yetkili servisine başvurun bence..
 
Yetkili servisler gelip 30 liralık işe 300 lira para koparmaktan başka bir işe yaramıyor. O yüzden yetkili servisi direk eliyorum. Bu dediğiniz universal kartları biliyorum ancak onun montajı biraz zor diyorlar. Klima motoru ac akım olmalıymış. Dc akım olursa çalışmaz falan diyorlar. Bunu da bu forumda bir yerde okumuştum. Elektrik bilgisi istiyormuş birazda bu iş. Dışarıdan adam çağırmaya da 200 lira istiyorlar. İyicene uçmuş millet. Benim bu işi kendim yapmam lazım o yüzden.
 
O zaman bahsettiğim karttan monte edeceksiniz.. Evet servis pahalı oluyor malum orjinal malzeme diye...

elektrik bilgisi doğru çıkışları doğru parçalara takmakla ilgili.. Siz fan çıkışını kompresöre takmamanız için faz ve nötr hatlarını doğru bağlamanız için biraz bilgi sahibi olunmalı. Yoksa farklı hasarlara neden olabilirsiniz. Eh tabi kartı cihaza oturtmakta biraz zor olabiliyor yer sıkıntısından dolayı..

kolay gelsin
 
Peki bir de bu forumda okumuştum yine. Bu fan motoru ac akım olursa takılabiliyormuş dc akım olursa bu kartlar uygulanamıyormuş. Bu benim modelimin dc akım olup olmadığını nasıl anlayabilirim acaba?
 
kardes senın dedıgın dc akım ınverter klımalarda gecerlı senın kı ınverter olmadıgı ıcın unıversal yanı akıllı kart takabılırsın fakat karadüzen calısır ben tavsıye etmıyorum eger gercekten kartında sıkıntı varsa ben adanada yasıyorum ve bu ısı yapıyorum burada bunun profesoru varr dıyebılırım her turlu yardımcı olurum sana.kartınıda garantılı olarak yaptırabılırım.
 
Karadüzen derken nasıl yani anlayamadım? Valla ben İstanbul'dayım. Adana'ya gelmem ya da ürünü kargolamam mümkün değil maalesef. Peki ben bir şey daha soracağım. Bu elektronik kartı yapamayan tamirci bunun işlemcisi bozuk programı bizde olmadığı için yapamadık dedi. Airfel servisini arayıp sıfır kontrol kartı istediğimde de son kullanıcıya böyle bir satışlarının olmadıklarını söyledi. Acaba sizin tanıdığınız bir airfel servisi var mıdır bu kartı bana temin edebilecek?
 
tanıdıgım aırfel servısı var ama zaten ben temın etsem sana kargolamam lazım.ıstersen kartını yollarsın burada baktırır elektrnokcıye yada yaptırırım kafana gore nasıl dersen buda cep numaram 5375831503
 
turgut bey ne is yapiyor sunuz bilmiyorum ancak ben iklimsa servisinde calisiyorum tam olarak 14 senedir ayni isyerideyim yani bu isi ogrenmek uygulamak icin verdigim sure .sizi ve sizler gibileri anlamakta zorlaniyorum sanirim masabasi bir is yapiyorsunuz ilk olarak hicbir yetkili servis merkezin uyguladigi on gordugu fiyatlarin uzerinde fiyat veremez , hicbir yetkiliservis musteriye satilan yedek parcanin uzerine %8 den fazla koyamaz bunun kazanc vergisinide duserseniz % 5 olur hicbir klima servisi yilin 150 gununden fazla is yapamaz bunlari hesap ettiginizde o karta vereceginiz 300 tl veya 400 tl cok komik rakamlar olur eger bu rakamlari odemezseniz zamanla en ufak arizada yeni klimaya 1 2 3 4 5 ...... milyarlar odeyerek degistirir siniz eskisinide hurdaciya satarsiniz belki demirri para eder.
 
Ahmet kardeşim. Burada bu kadar klavyeyi parçalaya parçalaya hakkımda atıp tuttuğuna göre işini falan elinden alacağımı sanıp epey korkmuşun. :) Zaten senin beni anlaman tabiki işine gelmeyecektir çünkü aynen daha önceki mesajımda da dediğim gibi 30-40 liralık karta işçilik hariç 250 - 300 lira para almak insanlık dışı bir durumdur. Hadi 100 lira alınır hatta 150 lira bile alınır ama 300 lira ne demektir Allah aşkına. Hatta bir de yeni konu açmışsın beni şikayet etmek için. Açtığın konunun başlığı da """bindiğin dalı kesme""" İşte senin gibilerin de zihniyeti bu malesef. Müşteriler binilecek bir dal. Aman başkası bir şey öğrenmesin. En ufak bir sorunda bile servise muhtaç olsun ki cebimiz para dolsun. Allah'tan memleket'te senin gibi adamlardan çok yok'ta insanlar en azından sanal alemde olsa bile elinden geldiği kadar diğer insanlara yardım ediyor. Bak bakalım senden önce mesaj yazan insanların hangi birisi senin takındığın tavırları takınmış. Bir de kendi kafandan bir imaj yaratmışsın benimle ilgili. Masa başı işinde çalışıyorsundur falan. :) Kusura bakma ama çok güldüm. Benim gibi insanlardan fazla yok korkma. Başkaları gidip 300 lira verebilir ama ben vermem. Yüzde %8'den fazla koyamazmış'ta servis, klima servisleri 150 günden fazla iş yapmazmış'ta. :) Ara sor bakalım airfel servisini ama normal müşteri gibi ara. Elektronik kartım bozuldu bunu kaça değiştirirsiniz diye o zaman gel burada konuş. Bilip bilmeden de atıp tutma. Yetkili servis'e o parayı vereceğime giderim sokaktan işi bilen düzgün bir esnafı çağırırım emin ol bundan 2 kat daha az paraya çok daha iyi iş yapar ve hem o kazanır hem de ben kazanırım. Ama sizin gibileriyle asla iş yapmam. Neyse daha yazardım ama hem saat geç oldu hem de daha fazlasına değmez diye düşünüyorum. Nasıl olsa beni anlamak istemeyeceğin için. Neyse tüm forumdaşlara hayırlı geceler...
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,160
Mesajlar
915,563
Kullanıcılar
449,919
Son üye
Serdar.59

Yeni konular

Geri
Üst