Ahd dvr kayıt cihazı sürekli bozuluyor.

Katılım
2 Tem 2014
Mesajlar
9
Puanları
1
Yaş
39
arkadaşlar bi cafenin kayıt cihazı yanınca bi tane avenir tr kayıt cihazı taktık, akabinde 1 ay sonra cihaz tamamen sustu. götürdüm birebir değiştirdim taktım oda 1 ay sonra sustu. şimdi uranium getirdim taktım 1 gün sonra sustu.
priz voltajını ölçtüğümde 160- 180 volt ac çıktı, anladığım kadarıyla Şebeke enerjisi cihazı çok etkiliyor. aynı yerde 2 tane büyük buzdolabı derin dondurucu pizza fırını kahve makinası vs çalışıyor. ısrarla ups almasını ve sigorta panelinden düşmeyen temiz bir hat çektirmesini söylesem de nafile. alternatif bi çözüm önerebilirmisiniz?
 
Sürekli dalgalanan şebeke voltajında, her defasında bu dvr etkilenip bozuluyorsa, ondan önce bağlanacak bir voltaj regülatörünü (650-850 VA'lık) satın alın. Aslında dvr' nin besleme (redresör) katı smps'li olup, 100-265 veya 165-265 volt ac aralığında, bu aralıklardaki değişken ac voltajlara adapte olarak kolayca çalışabilir, normal olarak. Yalnızca voltaj dalgalanmasından değil, oluşan bazı harmoniklerin veya oluşabilen bazı parazitik sinyallerin bu dvr'yi içten etkileyip bozabilmiş olabileceğini ayrıca düşünüyorum.

Yalnızca voltajda bir dalgalanma varsa voltaj regülatörünü, dalgalanmayla birlikte sıklıkla kesinti de varsa o zaman bir ups 'yi (650-850 VA gbi) bu dvr'den önce kullanmalısınız. Aralarındaki asıl kullanım amacı farkı sadece budur. Voltaj regülatörü veya ups istenmeyen bazı olası harmonikleri de, parazitik sinyalleri de tam elimine (filtre) edebileceğinden, dvr'den önce bunların kullanılmasının faydasını görürsünüz diye düşünüyorum. Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:
dvr kayıt cihazının önüne 650va ups koyacağım . aynı prizde çalışan 3 tane dolabını başka prizden 3lü çekip ona bağlayacağım. acaba prizdeki topraklama hattından bir kablo çekip kayıt cihazının şasesine bağlayayım mı?
 
yada bu parazitleri nasıl engelleyebilirim
 
arkadaşlar kayıt cihazına prizden toplama hattı çekip şaseye bağlasam sağlıklı olur mu olmaz mı acaba ?
 
prizdeki topraklama ile dvr cihazının şasesini kısa devre modunda ölçtüm ötmedi
 
Dvr toprak hattı bağlanmaz bağlarsan parazit oluşur ( eğer kamerayı toprak alabileceği yere monte edilmez) birde taktığın kameraların adaptör güçünü yükselt kablo kalitesi önemli mümkün oldukça enerji geçen yerden kabloyu uzak tutmak gerekir
 
kameralar eski ben montajlamadım. sadece kayıt cihazı bozuktu kayıt cihazı değiştirdim ve sorunlar başladı :) adamı sigorta panelinden yeni tesisat çektirmeye ikna edemedim ama başka bi yerden üçlü priz çektim büyük dolapları ona bağladım kayıt cihazına gelen prizde sadece terazi ve telefon şarjı var. kayıt cihazının önüne de 650va ups bağladım umarım bi daha bozulmaz :)
 
arkadaşlar sıfır avenir 8 kanal ahd dvr kayıt cihazı taktım. kayıt cihazının önüne 650va ups taktım.
12 gün sonra kayıt cihazı renkli ekranda kalıyor dediler. içindeki disk seagate surveillance modeli sağlam hdd sentiel ve hdd tune ile taradım %100 çıktı.

bundan sonra ne yapabilirim fikri olan var mı?
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,849
Kullanıcılar
449,596
Son üye
anilhikmet

Yeni konular

Geri
Üst