AGM akü yapısı

HBayram01

Üye
Katılım
24 Nis 2019
Mesajlar
14
Puanları
1
Yaş
30
2016 da bir akü almıştım güneş paneli için jel akü diyerek ama AGM anladığım kadarıyla bilmiyorum belki o da değildir. Bir kaç kez kullandıktan sonra şarj tutmaz oldu 14.2v de şarj edince kaynama sesi geliyordu. Geçen sene hiç tutmaz oldu şarjı şimdi tekrar denedim yok 6v gösteriyor şarj almıyor voltaj düşük olduğu için bende direk voltaj bağladım çıkarınca tekrar düşüyor. Bende kapaklarını açıp baktım bazı gözler sıvı halde bazılarında katılaşma var iç yarısı nasıl olmalı bu AGM akü mü jel akü mü veya başka birşey mi bilemedim yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Akunuzun etiket resmini eklermisiniz marka modelden ne oldugunu ogrenebiliriz. Okunakli bir resmi eklerseniz iyi olur.
 
Firmayı araştırmadan aldım kimse memnun değilmiş bana bir ders oldu.
20190610_124109.jpg
20190610_124041.jpg
 
Şu alttaki resimde sağdaki GEL SERİES etiketini kaldırırmısınız?

O etiket sonradan yapıştırılmış gibi görünüyor. Ayrıca ustteki müdahale kapakları sanki bu akünün normal araç start aküsü olduğu gibi bir izlenim verdi. Yani kurşun asit akü gibi görünüyor. O etiketi söküp altında başka yazı varmı resdimleyip eklermisiniz?

Eğer size jel akü diye normal akü verdiler ise gidip o aküyü satan firmaya karşı bu aküyü değiştirmesi yada tazmini ile ilgili hak talebiniz olabilir.
 
Altı boş hazır etiket yapmışlar sonradan aküye göre yapıştırma yapıyorlar galiba
 
Bildiğim kadarıyla jel ekülerde elektrolit kapakları açtığınızda sıvı olarak görülmemeli. İlk mesajınızda belirtmiş oldupunuz gözlerde gördüğünüz sıvı ibaresi ve şarj esnasında duyduğunuz kaynama sesi o akünün sulu akü olduğuna işarettir.

Alıntı ;

Kuru Aküler iç yapıları ve teknolojilerine bağlı olarak ikiye ayrılır.
AGM Akü ( elektroliti separatörlere emdirilmiş ) ve Jel Akü. Bu akülerin temel özelliği asit taşması veya sızdırması olmamasıdır. Gaz çıkışı yok denecek kadar azdır. Bu yüzden çok güvenlidir ve rafta bekleme ömürleri çok daha uzundur. Ayrıca sulu akülere kıyasla titreşime karşı daha dayanıklıdır. Sevkiyatı, taşınması sorunsuzdur.

Kaynak http://www.akunedir.com/

Not : o aküyü şarj etmek için uğraşmayın gözleri bozuldu ise ve gaz çıkışı var ise sizin için büyük tehlike arz edebilir. Cıkan gaz patlayıcıdır. Akü patlayıp parçaları savrularak ciddi yaralanmalara neden olabilir.
 
Şarj almıyor 60 mah civarı bir akım çekiyor.
 
Şarj almıyor 60 mah civarı bir akım çekiyor.

Kuruyan göz yada hücre içerisinde elektrolit kalmadığı için plaka araları boşalmış o yüzden akü iç direnci yükselmiş. hücre bozulduğu için akım geçmiyor.
 
Yani geçmiş olsun. Bir dahaya dikkatli olurum.
 
Merhabalar elimde 16 adet 275 watt Güneş panel mevcut akusuz olarak 2.2 kw 3hp sontaj pompasıni çalıştırmak istiyorum su derinliği 85 mt nasıl bir inventer almaliyiyim başka ne almalıyım şuan sontaj jeneratör ile çalışıyor elektrik panosu mevcut ayrıca 4 adet 200 ah akülü solar sistem ilede çalıştırıyorum fakat sontaj için ayrı sistem kurmak istiyorum bilgi verirseniz sevinirim saygılar sunar iyi çalışmalar dilerim
 

Forum istatistikleri

Konular
127,962
Mesajlar
913,925
Kullanıcılar
449,609
Son üye
cherrywine

Yeni konular

Geri
Üst