AG_SEND ve AG_RCV Komutları hakkında

Katılım
18 Ocak 2008
Mesajlar
1,067
Puanları
156
Yaş
39
Xq8aVR.jpg


Değerli ustalarım herkese kolay gelsin hayırlı işler...


Bu komutların hem profibus hem ethernet hattından data transferi yapmaya yaradığını öğrendim...

Ama doğru mu öğrendim yanlış mı bilmiyorum.

Sizden ricam bana bu komutların ne olduğunu ve parametrelerinin nasıl olması gerektiğini ve bu komutun nasıl çalıştığını anlatabilir misiniz ?

Örneğin :

ACT - ID - LADDR - SEND - LEN - DONE - ERROR - STATUS - RECV - NDR Bu komutlar nedir ne işe yarıyor nasıl kullanılıyor gibi biraz açıklamalara ihtiyacım var ustalarım yardımcı olursanız çok memnun olurum ;)
 

Ekli dosyalar

  • ag_send-ag_rcv.jpg
    ag_send-ag_rcv.jpg
    335.2 KB · Görüntüleme: 24
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Kardeşim Aşağıda detaylı Açıklayıcı bir Döküman Paylaştım Ben bundan istifade ediyorum umarım sorunu cevaplar 10 sayfalık açıklama var içinde
 

Ekli dosyalar

  • Yeni Microsoft Word Belgesi.docx
    109.3 KB · Görüntüleme: 77
has_artvin_li Sana bu konu ile ilgili bir konuyu daha soru cevap olarak açıklayayım kardeşim;

SORU:
send / recieve arayüzü için kullanıcı bloklarının giriş parametresi bir işin çalışma zamanı sırasında değiştirilebilir mi?

CEVAP:
Aşağıdaki açıklama tüm CPs (uygulanır c ommunication p iletişimi, OSI referans modelinin seviyesinde 4 şeffaf kullanıcı veri aktarımı için bir hizmet GÖNDEREMİYORUM / destekleyen otomasyon sistemi S7-300 ve S7-400 için rocessor).
Geçerli Endüstriyel Ethernet CP'leri şunlardır:

  • 6GK7 443-1EX11-0XE0 (CP 443-1)
  • 6GK7 443-1GX11-0XE0 (CP 443-1 IT)
  • 6GK7 343-1EX20-0XE0 (CP 343-1)
. Bu eşdeğer FDL iletişimi destekleyen PROFIBUS-CP için de geçerlidir kullanıcı blokları Çağrı göndermek ve belli bir işlevi vardır, tek tek veri bloklarını almak için:



  • FC5 (AG_SEND): veri blokları gönderme
  • FC6 (AG_RECV): veri blokları alma
Ileride programlama dili STL görüntülenen bir S7-CPU kullanım programında blokları çağırma:

3i(2003_02_12)simatic_net_eingangsparameter_1_e.gif


Şekil 1: FC5 (AG_SEND)

3i(2003_02_12)simatic_net_eingangsparameter_2_e.gif


Şekil 2: FC6 (AG_RECV)

Talimat
iş bloğunun ilk çağrı ile başlayan olmuşsa, kırmızı blokların giriş parametresi kadar değiştirilemez işaretli

  • ile FC5 cevapları engellemek YAPILDI = 1 veya
  • ile FC6 cevapları blok NDR = 1 veya
  • bloklar cevapları biri HATA = 1
Bu talimat ile andhered değilse, tanı tamponunda kullanıcı arayüzü veya yanıltıcı girişlerinde hata iletileri ortaya çıkabilir: talimat görmezden oluşabilecek hatalar


  • S7-300 CP, kullanıcı arayüzünde, (parametre LEN olarak) uzunluğunun göstergesi yanlış olduğunu bildiren bir hata iletisi 0x80B1 orada görünüyor. Bu mesaj daha sonra devam edecek.
  • S7-400 CP ise, düzensiz bağlantı sayısı x değerleri izin verilen aralığın dışında olduğunu bildiren bir giriş teşhis tamponu görünecektir.
Bu davranışların her ikisi de talimat riayet edilmemiştir ve kullanıcı bloklarının nedenle giriş parametreleri zamanında değişmiş olduğunu gösteriyor olabilir. Not "AG_LSEND" ve "AG_LRECV" about: açıklanan gerçekler blokları FC50 için de geçerlidir (AG_LSEND Büyük S7 300 grupta fazla 240 byte Veri uzunlukları seyahati S7 400 gruplar için kullanılmalıdır) ve FC60 (AG_LRECV).
 
Seyhan hiç bişiye yanmıyorum da DEĞERLİ USTALARIM diye başladığım konuda karşıma sen çıktınya kafama sıkasım geliyor :D

Yine de ilgi ve alakan için teşekkür ederim kardeşim Saol ;)
 
Sorun değil kardeşim faydası olduysa paylaştıklarımın ne mutlu bana ihtiyacın olursa daha fazla documan var bende onları da paylaşırım kolay gelsin
 
Bu dosyayı internetten translate ettirirsen bundan da faydalanabilirsin kardeşim. Bütün Bu dosyalarda yazan tek ortak nokta şu kardeşim plcnin db komutlarından kalabalık oluşturmak yerine bu iki komutu kullanıp en pratik şekilde ve daha az hafıza , işlem listesi oluşturup profibus veya tcp bağlantısı sağlamayı hedef alır. Bununda bence en önemli faydası "boş işlem kalabalığını önleyip ağ kopmalarının önüne geçmektir" böylelikle panodaki manyetik gürültü den etkileşimde azaltılmış olur. gibi faydaları sıralayabiliriz. Tabi bunlar Benim Şahsi Düşüncem Kanaatım o nedenle seninde iyi bildiğin gibi her yiğidin yoğurdu yiyişi farklıdır. mesela ben çook sever kepçe ile yerim. :D :D :D
 

Ekli dosyalar

  • CD_2-_Manuals-English-PGH_FC-FB-fuer-S7CP_76.pdf
    2.3 MB · Görüntüleme: 33

Forum istatistikleri

Konular
128,104
Mesajlar
915,001
Kullanıcılar
449,804
Son üye
Ali001992

Yeni konular

Geri
Üst