AG Tesislerinde TT ve TN Sistemi

arkadaşlar TT sistemden TN sisteme geçiş yapmak için trafo merkezinden ayrıca bi koruma iletkeni(PE) çekilmesi gerekiyor.bu işlem nasıl gerçekleşir
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Ekteki bilgilerden yararlanabilirsiniz.
 

Ekli dosyalar

  • TNveTTsistemler.rar
    326.9 KB · Görüntüleme: 315
Arkadaşlar; tt ve tn sistemi, koruma direncinin uygunluğuna göre bulunur. ilk önce sınırlı akım süreleri için izin verilen dokunma gerilimlerini bulmalısınız. kısa devre hesabını yaptıktan sonra U=I.R formülüden R koruma direcini bulabilirsiniz. yapacağınız topraklamanın buradan TN mi TT mi olduğuna karar verebilirsiniz.Eğer tedaş ile çalışmıyorsanız illaki TT veya TN olmalı diye bişey yok.
 
Eğer istenilen omaja ulaşılamazsa Artık Akım Anahtarı kullanabilirsiniz
 
Merhabalar,
Mesken icin kullanilmasi gereken sebeke sistemini (TN,TT) hangi yonetmelikde bulabiliriz?, elektrik ic tesisat ve topraklama yonetmelikleri var elimde fakat bulamamaktayim, eger bulabilen varsa sayfa nosunu da yazabilirse cok sevinirim.
 
Meskenler,enerjlerini şebekeden aldıkları ve ayrı topraklama yaptıkları için,TT sistem olarak düşünülmeleri gereken sistemlerdir.TN sistem uygulayabilmek için,özel trafonuz olması gerekir.Daha önce eklemiş olduğum ( 27.11.2010 ) bilgilerden yararlanabilirsiniz.
 
Fahri bey, TTnin de degisik konfigurasyonu var, ve ayri yeten trafolarin TT sebeke olarak yapilma zorunlulugunu gosteren ifadeyi nerden bulabilirim?

Tesekkurler.
 
Lütfen,27.11.2010 tarihinde ekledğim ( 5 sıra alttaki ) bilgileri inceleyiniz.
 
Fahri bey, gonderdiginiz dokumani inceledim, sebeke turune gore avantaj/dezavantajlar bilimsel bir dille aciklanmis cok guzel bir dokuman, hatta TURGUT ODABASInın diger kitaplarini satin almayi dusunuyorum cidden, paylasiminiz icin de tesekkurlerimi tekrar iletirim. Fakat ben o notlarda secimin sebeke secimi yasal zorunluluk olarak hicbirsey goremedim, sanirim gozden kaciriyorum sayfa numarasini belirtebilirseniz cok cok sevinirim.
Tesekkurler.
 
Ben bu siteye bayadır üyeyim ama yeni mühendis sayılırım. Aslında öyleyim:) Pekde yararlı vereceğim bilgim yok. Konuyla ilgli Benim aklıma takılan birşey var. Tedaştan bina girişlerine kadar nötr hattı çekiliyor. Nötrde direklerde ve tedaş dağıtım trafosunda zaten topraklı değilmi. bu durumda ben bina ana dağıtım panosunda nötr ile tüm binayı dolaşan topraklama iletkenini potansiyel dengelme barasında birleştirsem TN-C sistemi olmuş olmaz mı? Bunu yapmadığımıza göre nedeni nedir? Kaçırdığım nokta neresi.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,957
Mesajlar
913,907
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst