AG Parafudr Zorunluluğu

Katılım
3 Kas 2012
Mesajlar
22
Puanları
1
Yaş
35
Paratoner, faraday kafesi vb. yıldırımdan koruması olan yapılarda en azından B sınıfı Parafudr kullanılması gerekiyor biliyorum. Peki parafudr kullanılması zorunlu mu? İnternette araştırdım ama hangi yönetmelik ya da standartta geçtiğini göremedim. Bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi?
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Sami Bey'in dediği gibi, bazı ic tesisat projelerinde var ama uygulamada sahada fazla görünmüyor maliyet biraz da
 
Daha ziyade,kopyala yapıştırcılar ! neyi yapıştıracaklarını bilmediğinden, projelerde yer almıyor.Projede
olmayıncada,tatbikatta yapılmıyor maalesef.
 
Son düzenleme:
Proje çizim yönetmeliğinde yıldırımdan korunma sisteminin olduğu bir yerde parafudr kullanma zorunluluğu ile ilgili bir madde bulamadım. ts en 62305 standartında var deniliyor bir türlü bulamadım ilgili yeri. Millete paratoner olan yerde parafudr kullanın derken bunu öneri olarak değil şu standart ya da yönetmeliğin şurasında diyebilmem gerekiyor o yüzden.
 
Projede gösterilir diyorsa mesele yok.Kaldıki,faydalı olan birşey için,kimseden icazet almayada lüzum yok.Pa-
ratöner içinde durum aynıdır.İstemiyene,kimsede zorla birşey yaptıramaz.Kanunda yazsa ne olacak ,takanmı
var ?
 
Son düzenleme:
Ne dış yıldırımlık ( paratoner) ne de İç yıldırımlık yönetmeliklere göre zorunlu değildir. Ne kadar yıldırımdan koruma sağladıkları da tartışılır...
 

Forum istatistikleri

Konular
127,963
Mesajlar
913,927
Kullanıcılar
449,609
Son üye
cherrywine

Yeni konular

Geri
Üst