Ag og elektrik dağıtım projesi çizim esasları?

hanimelim

Üye
Katılım
8 Nis 2009
Mesajlar
2
Puanları
1
Iyi günler. Ag-og ve enh dağıtım projesi hakkında çizimi nasıl yapılır, nasıl hesaplanır.bu konular hakkında bilgi edinmek istiyorum.aslında genel konu başlığı altında kademe kademe yavaş yavaş neler yapılır.bilen meslektaşlarım burada bilgilerini paylaşabilirlerse çok sevinirim.trafo gücü nasıl hesaplanır.direk (beton-demir) nasıl seçilir.iletken nasıl hesaplanır.gerilim düşümü nasıl hesaplanır.bu şekilde eğitim gibi 1.ders 2.ders şeklinde bir eğitimi buradan bizlere sunarsanız çok ama çok memnun olurum.ben ve benim gibi bu işle uğraşan arkadaşlara inanın çok faydalı olacaktır.böyle bir eğitim dersi vermeniz mümkün mü?ben çalıştığım için böyle bir kursa eğitime v.s gidemiyorum.internet üzerinden öğrenmeyi hedefliyorum.tabii sizin yardımlarınızla.şimdiden teşekkür ve saygılarımı sunuyorum.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
katılıyorum güzel bir kaynak olur bizim için.
 
ders ders anlatamam ama sizinle en azından bir bilgi olsun diye proje paylaşabilirim. kolay gelsin. elinize geçen projelerin pano kısmında yardıma ihtiyacı olan arkadaşlara yardımcı olabilir.
 

Ekli dosyalar

  • ankara merkez vilayet evi.rar
    234.5 KB · Görüntüleme: 3,769
öncelikle og ag enerji müsadesi için tedaşa dilekçeyle müracat ediyorsunuz. tedaş size geri dönüşüm yaparak nasıl bir proje istediklerini hangi direkten/trafodan branşman alınacağını direk tipi ise hangi tür direklerin kullanılması gerektiğini (yada xlpe yer altı kablo isyetebilir) hangi hesaplamaların yer alması gerektiğini anlatıyor. hesaplamalar örnekler için forumda biraz gezmeni tavsiye ederim örnekler vardır. ayrıca megep ders notlarına göz at konu anlatımları var. gayet güzel.

trafo gücü için tüm makinaların armatür ve priz linyelerin güçlerini bilmen şart. iletken kesiti gerilim düşümü kısa devre gibi diğer hesaplar için forumda örnekler vardır. kolay gelsin.
 
sayın meslektaşım; anladığım kadarı ıle elektrık proje cızımı hakkında a'dan z'ye butun herseyı ogrenmek ıstıyorsun, vocifa elektrik endüstriyel elektronik olarak internet üzerinden proje hazırlama ile ilgili eğitim videoları hazırlamaktayız, demo surumlerı cok yakında VOCİFA EĞİTİM MERKEZİ adresınde yayımlanacaktır. site içerisinde referanslar kısmındaki projelerı tasarlayan kadromuz tarafından eğitim videoları hazırlanmaktadır.
 
OG-AG Proje hazırlayan arkadasların işine yarayacağını düşünüyorum
 

Ekli dosyalar

  • tedaş proje tesis el kitabı.doc
    107 KB · Görüntüleme: 2,710
og-ag projesi çizmek önemli olan üç fazlı devreler konusuna hakim olmak gerek. geriye kalan basittir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,158
Mesajlar
915,531
Kullanıcılar
449,905
Son üye
smartnet

Yeni konular

Geri
Üst