ben elektrik teknikeriyim baya araştırma yaptım ama bi türlü bulamadım

m3= 100.Xo/3.V² Formülünde

3x240+120mm2 ALVINAL (NAYY) kablonun Xo değerini örnek olarak hesaplarsak şimdi;

Xo = 2.π.f.L = 2 x 3,14 x 50(Hz) x L (HES KABLO KATALOĞUNA BAKTIĞIMDA "iletken DC Direnci" VAR bunu mu kullanacağız L değerini kablo katoloğundan bulamıyorum) bi yardımcı olur musunuz ?

3x240+120mm2 ALVINAL (NAYY) kablonun 3 fazda "m katsayısı" nı bulmaya çalışıyorum ama bulamıyorum
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
L değerini kablo katoloğundan bulamıyorum) bi yardımcı olur musunuz ?

Kabloların kataloglarında L değeri değilde XL değeri verilir. Bahsettiğiniz kablo için aşağıdaki tablodan faydalanabilirsiniz. Tabloya baktığımızda 240'lık çok damarlı kablonun 1 km'sinin reaktansı X0= 0,073 ohm.

kablo reactans\'ı.jpg
 
Umarım,sorunuzun cevabına ! ulaşmışsınızdır .
Bahsettiğiniz FORM-7,1950 li yıllarda,İller Bankasınca oluşturulan ve AG şebekelerinde kullanılan yüzlerce formdan birtanesidir.k ve m katsayı değerleride bunlardan biridir.AG
şebekelerinde,kullanılmasına müsaade edilen tel kesidi max. 70 mm2 ( bakır )olduğundan,k ve m sayılarının bu keside kadar verilmiş olmasında şaşırılacak bir durum yoktur.Formül belli olduğuna ve bu formül,kesitle ters orantılı olduğundan,formülde,kesit konduğunda başka kesit değerlerine ulaşılabilir.
Paralel bağlanması düşünülen kablolar için," aynı boyda ve aynı kesitte " olmasına dikkat edilmesinde yarar ! vardır.Formülde,960 kullanmanız,uygulamanız için yeterli olmalıydı.
Ekteki bilgilerin,yararlı olacağını umuyorum.
SLM..AGDH1v1 Programı için sayfa koruma şifresini paylaşabilirmisiniz..
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Çok eskiden kayıtlı bir program.O isimle arar-
sanız,belki,şifresizine rastlayabilirsiniz.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,850
Kullanıcılar
449,597
Son üye
CTure

Yeni konular

Geri
Üst