AEG LV71 Arızası

yasvedev

Üye
Katılım
1 May 2012
Mesajlar
2
Puanları
1
Merhaba, Öğrencilik yıllarımda sıfır aldığım ve evliliğimde hala kullandığım AEG LV71 makinem 17 yılın sonunda bana bu hafta zorluk çıkarmaya başladı (şimdiye kadar tık dememişti :) )

Sorun, içinde 3-4 parça çamaşır varken yıkama-sıkma yapması, ancak normal çamaşır koyunca sanki biri tutuyormuş gibi kazanın sağa sola hareket etmeye çalışıp dönememesi idi. Biraz mekanikten anlarım, kömürlerden dir diye sorun motoru söküp çıkardım, kömürler iyi durumda idi, tozlarını temizleyip taktım. Ancak sorun düzelmedi.

Bende hız kontrol kartından dır diye (EATON RV20), orjinal bulamadığım için gidip AEG RV20 yan sanayi kart alıp taktım. Makine dolu iken çalıştı :) sevindim ama şimdi ise sıkma yapmıyor :( Acaba uyumsuz hız kartı mıdır sorunum, birde kayışı en gergin seviyeye aldım.

Eski hız kartında hafif oksitlenmeler gördüm, alkolle temizleyip taksam sorunum düzelir mi? Yoksa başka bir sorunum mu var. Cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim :)
 
Orjinal kartınızın tam ortasındaki 47 Uf 25 volt Kondansatör'ü değiştirin eski (orjinal) kartınız çalışacaktır.
 
Yeniyi de çalıştırdım, sorun bende imiş, sıkma iptal düğmesine basmışım makineyi kurcalarken :eek: Cevabınız için çok teşekkür ederim :)
 
LV71 modeli düşük olsa da güzel makinedir. O zaman peynir ekmek gibi satılan plastik kazanlı Arçelik 3300'lerden çok daha sağlamdı bana göre. Güle güle kullanın.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,850
Kullanıcılar
449,598
Son üye
kadir12366

Yeni konular

Geri
Üst