Adaptörden gelen voltajı tam doğrultma.

Katılım
2 Mar 2015
Mesajlar
138
Puanları
1
Yaş
44
Merhabalar. Fm verici için adaptörden gelen Şebeke frekansını tamamen silmem lazım. Önce girişe 1000uf kondansatör koydum. sonra lm 317 ile 9v düşürüp çıkışı da yine 1000uf kondansatörle filtrelemeye çalıştım. Ancak yine şebeke gürültüsü frekansa karışıyor. Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim. İyi günler.
 
güç kaynakları hassas devreler için kullanılacaksa frekans ve dalgalanma etkileri için daha karmaşık devreler yapıyorlar, senin sorunun frekans etkisini süpürmesi için küçük değerli seramik yada mercimek kondansatör eklemenin faydası olacaktır. aşağıdaki devreyi de incelersin 0.1 ve .22 değerli kondansatörler.

0-24v-G%C3%BC%C3%A7-kaynag%C4%B1.jpg
 
Bu tur durumlarda cikista uygulanan kondansatorlu filtre yeterli gelmeyebilir.

Benimde cok bilgim olmasada devreye seri şok bobini koymanizda fayda var.

Eskiden araba teypleri icin hazirlari vardi.
 
Adaptörden önce emi filtre kullanın.
 
Aynen serkanın verdiği linkteki gibi. Hazır olarak almanız daha mantıklı. Kendiniz yaptığınızda tam verim alamayabilirsiniz.
 
Smps'li (anahtarlamalı çalışan) adaptörlerin dc. çıkışında dalgalanma oranı, normal trafoludan yapılanlara göre hemen hemen hiç yoktur, çünkü yüksek frekanstan dc doğrultmada ard arada gelen dc. dalgalı akım formu, uygun bir elektrolitik kond.'den geçince hemen hemen yok olur. Klasik tipte olan trafoluyla yapılanlarında ripıli (1. olarak bir vınıltı sebebi olduğunda) bunu sıfır yapmak için; ya paralel çok sayıda kapasiteli elektrolitik kond.'ü paralel olarak bağlamanız ya da sn. Serkan_48'in de değindiği gibi ortada şok bobini giriş ve çıkışında elektrolitik kond.'leri olan Pi devre filtrelerini uygulamanız icap eder.

2. vınıltı sebebi (sizin şebekeden geldiğini söylediğiniz) dış parazitler ise bir veya birden fazla 100 nF 'lik kutupsuz (mercimek, seramik) kondansatörlerin dc beslemesi çıkışına paralel lehimlenmesiyle bu olumsuzluk giderilebilir. EMI filtrelerin girişte bulunması, diğer cihazların neden olabileceği elektromanyetik dış girişim kaynaklı istenmeyen parazitleri süzebilecektir, bulunması yararlı olur.Tv (Yabancı sinyallerin ekranda veya hassas radyo alıcılarında istenilmediği çok özel durumlarda) pcb'lerinde 220 volt ac besleme girişinde bulunmasındaki gibidir. Kolay gelsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,163
Mesajlar
915,581
Kullanıcılar
449,922
Son üye
11akif

Yeni konular

Geri
Üst