Adaptör seçimi için bilgi lütfen. ..

hobici61

Üye
Katılım
11 Eki 2014
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
47
Merhaba arkadaşlar

Akvaryum temizliği için Çinde bir pilli alet aldım. 2 adet 1.5 V orta boy pil ile çalışmakta. Bu piller motoru döndürmekte. Basit bir metot. Ancak piller çabuk gitmekte ve pillerin gücü azaldı motor yavaşlama başlıyor. Adaptör bağlamak istiyorum. Ama nasıl bir adaptör almam gerekli. Ayarlı ucuz adaptörler olurmu.

AletIn üstünde DC 3 V yazıyor.
Altında ise 1.5 V ve 1.5 V olarak seri bağlanmış 2 pil resmi var.

Ben nasıl adaptör almam gerekli.? Teşekkür ederim şimdiden.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Teşekkür ederim. Acaba hangi değerlere getirmek gerekli adaptörü.
 
teşekkürler yaşlıuzman.

Teşekkürlerin beğen butonuna tıklanarak yapılanı daha makbul diyorlar ;)

Sn Bolubeyi'nin verdiği 3.seçenekte uygun olabilir ama verdiğim linkteki ürün daha iyi adaptör gücünün fazla olması avantajdır motorun zorlanmasında ve sürekli çalışmada ısınma açısından avantajdır.
 
Son düzenleme:
Teşekkürlerin beğen butonuna tıklanarak yapılanı daha makbul diyorlar ;)

Sn Bolubeyi'nin verdiği 3.seçenekte uygun olabilir ama verdiğim linkteki ürün daha iyi gücün fazla olması avantajdır motorun zorlanmasında ve sürekli çalışmada ısınma açısından avantajdır.
Arkadaın vermediği beğen'i ben tıklayım Hakan Ustam, bir de koyu işaretlediğim kelimeyi düzeltip dezavantaj yazarsanız yeni öğrenenler yanlış öğrenmemiş olurlar.
 
Alıcağınız adaptörün DC gerilim çıkışı maximum 3.6 V civarında olmalıdır, aletin içini açıp pillerin bağlantı yerini söküceksiniz ve adaptörün + ve - kablolarını alete bağlayacaksınız eğer bundan verim alamıyorsanız yani aletin bir iletkene bağlı olarak çalışmasını istemiyorsanız voltaj regülatörü kullanabilirsiniz :)


KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.
 
Elektronikçilerdeki bu 3v luk adaptörlerde işinizi görür ,çok olmasa gerek fiyatları da ,3v 4a ki açıklamışlar ,rahatlıkla temin edebilirsiniz. Çıkışını da adaptörün ufak bir lehim ,tamamdır :)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,132
Mesajlar
915,301
Kullanıcılar
449,849
Son üye
cagan20

Yeni konular

Geri
Üst