Adım motorlarda güç hesabı

resim

Üye
Katılım
13 Eki 2011
Mesajlar
13
Puanları
1
Arkadaşlar normal bir AC motor yerine step yada servo motor kullanacak olsam,motor
gücünde bir değişme oluyor mu?Eğer oluyorsa nasıl bir hesabı var?İlgilenenlere şimdiden teşekkürler.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Normal bir AC motor dan kastın asenkron motorsa step ya da servo motorları bunların yerine kullanamazsın ; bunlar özel uygulamalarda kullanılan değişik motorlardır.
 
Kastım asenkron motor.Mevcut asenkron motoru söküp,bağlı olduğu mile step-servo bağlayıp cnc uygulaması yapmak istiyorum.
 
Step ya da servo motorlar özel kumanda devreleriyle kumanda edilen küçük motorlardır ; asenkron motorlar yüksek devirli büyük yapılı motorlardır ; birbirinin yerine bağlamaya kalkmak herhalde pasta yapıcam şekerim yok tuz koysam olur mu gibi bir şey olur herhalde :)
 
ÖKSÜZÇOCUK ilgi ve alakana teşekkür ederim.Demek istediğinin farkındayım.Eğer güç olarak karşılığını söylersen sevinirim.Yani 1kw ise karşılığı 1kw mi oluyor?Bana bu lazım.Ne sorduğumun farkındayım.Teşekkürler.
 
"{ÖKSÜZÇOÇUK bunu beğendi}" .Arkadaşım rahatsızlık veriyor isem özür dilerim.Cevap yazmak zorunda değilsin.Sadece aynı işi yaptırmak için nasıl bir motor kullanmam gerekli bunun cevabını arıyorum.
 
Kusura bakmayın ; memlekette kıyamet kopuyor :) Onu takip ediyorum :) Bu kadar ütopik bir proje konusunda daha deneyimli ağabeylerimiz yorum yapsa daha iyi olur ; hayırlı geceler....
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,899
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst