ACS800 Akı Frenleme nasıl uygulanır

cgenius

Üye
Katılım
25 Eki 2011
Mesajlar
6
Puanları
1
Yaş
41
Merhabalar,
Forumda detaylı arama yapmama ragmen bulamamış olabılırım daha önce işlenmiş ise mazur görün.ACS800 sürücülerde sürücü üzerinden motor freni yapmak icin izlemem gereken adımlar konusunda yardımcı olabılırmısınız?Manuel üzerinde belırtılen parametrelerı (ör.26.01) kontrol ettım ancak yınede uygulamada eksık bıryerlerın kaldıgını dusunuyorum.

Teşekkürler.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Öncelikle hızlı bir düşüş rampası istiyorsan 26.02 Flux braking yapabilirsin ama o manualde anlatıldığı gibi keskin sonuçlar vermez. Yani belirli bir seviyeye kadar idare edebilir ama sen 5 saniye ve altında yavaşlama rampası istiyorsan kesinlikle Brake Chopper fonksiyonu ve frenleme direnci kullanman lazım.Bu tür bir uygulamada öncelikle frenlemede oluşan maximum gücü iyi hesaplaman lazım. Sonra ona göre uygun frenleme direnci kullanman lazım. Benim tavsiyem sürücü markasına ait dirençler kullanman.
Acs800'de bu işi yapacaksan önce bu linkteki "resistor braking"talimatlarını iyi oku :http://www05.abb.com/global/scot/sc..._scrres_with suppl_pages_and_UpdateNotice.pdf
1. Sürücü üzerinden DC frenleme çıkışlarından kabloları dirence bağlaman lazım.
2. 27.01 Brake Chopper fonksiyonunu ON yapacaksın.
3. 20.05 deki Overvoltage Controlü kesinlikle OFF yapman lazım
4. 27.03 parametresine frenleme direncinin tam değerini girmek lazım
Sonrasında direnci kontrol ederek aşırı ısınma olup olmadığını kontrol et. Eğer böyle bişey varsa yavaşlama rampasını makul seviyelere artırabilirsin. O da işe yaramıyorsa brake overload function kısmını devreye sokabilirsin.

Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,849
Kullanıcılar
449,596
Son üye
anilhikmet

Yeni konular

Geri
Üst