acil durum jeneratörü nasıl devreye girer

mau

Üye
Katılım
4 Haz 2007
Mesajlar
74
Puanları
1
Yaş
39
bir işletme düşünelim enerjisini 3 tane dizel jeneratörden sağlıyo olsun

bu jeneratörlerin arızalanmaları ya da devre dışı kalmalarında devreye girecek acil durum jeneraör (emergency) jeneratör devreye nasıl giriyo hangi farka bakıyo voltajdaki dalgalnmaya mı yoksa normal bi şekilde sistemi besleyen jeneratörlerin devredışı kalmasını mı karşılaştırıyo (acil durum jeneratör tabiiki çok güçlü değil sadece hayati önemli cihazları çalıştırıyo)

kısaca öğrenmek istediği bi fabrika bi üretim yeri vb.. yerlerdeki

üretim ana dağıtım aydınlatma motorlar arıza bildirimlerinin sensörleri bu sisteminlerin nasıl çalıştıgını anlatan yazı sunum bilgi tecube hatta ve hatta birebirde anlatırım hacı bile diyebilirsiniz
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
merhaba arkadaşım.
emercncy jeneratör sizinde belirtmiş olduğunuz gibi normal jeneratör den daha küçük güçte olabilir.sadece önemli yerleri beslemek için kullanılabilir.
normalde kendi tranfer anosundan da sistemi izleyebilir yada konrtol cihazına harici bir sinyal vermek sureti ile de çalıştırılabilir.
genelde ana jeneratör çalışmaz ise belli bir gecikme süresi sonunda çalış sinyali verilir yada ana jeneratörün transfer panosu yük çıkışından sinyal alınıp yedek jeneratörün tranferine Şebeke sinyali çekilir ana jeneratör çalşmadığı zaman yedek jen sebeke sinyalini görmediği için genelde 1 dak gibi bir süre sonunda çalıştırılır(bu süre size kalmış)ve gerekli yerleri besleyebilir.
normal ve en basit yöntemi bu dur tabi kullanıcının isteklerine göre değişebilir sstemler de yapılır.
iyi çalışmalar.
 
arkadaşım umarım yardımcı olabilmişimdir.

işte sorun orda bu işin mantığı basit olabilir ama bu sistemlerin çalışmasının örnek devresi ne bilim konu hakkında yazılmış bi kaynak var mı
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,966
Mesajlar
913,960
Kullanıcılar
449,611
Son üye
ramazansanli@

Yeni konular

Geri
Üst