acil cat6 ile bi bilgi.

azzurro

Üye
Katılım
31 Tem 2008
Mesajlar
25
Puanları
1
Yaş
39
Merhaba arkadaşlar cat6 kablonun akım taşıma kapasitesini merak ediyorum.
bu konuda bilgisi olan varsa ve paylaşırsa cok mutlu olurum
teşekkür ederim.
 
arkadaşlar bir mekanda dim anahtarından ilk spotun trafosuna cat 6 cekmiş elektrikçilerim max güc 400w max uzaklık 20mt. sşzce taşır mı bir tecrübesi olan varmı yoksa değiştiyim mi hemen?
 
cat6 orgulu kablo oldugundan orgulu ucları faz notur verırsenız en kucuk bır ezılme durumunda kısadevreye gecebılır.bence standartları bozma ve kabloyu degıs.sız yapar gıdersınız baskası gelır tamır ıcın cat6 yı okur kabloya elını vurur carpılır.ıcn rahat etmesı ıcın rıske gırme bence.kesit olarak bir sorun cıkacagını zannetmıyorum.standart kablo ıse 0.50 kesitli olması lazım.
 
sevgili azzuro arkadaşım.cat6 zayıf akım (telefon ve data ) taşımak için tasarlanmış yapısal kablodur.düşük akımları taşıyabilirsiniz ancak belirtiginiz gibi aydınlatma sisteminde kullanıma uygun değildir.kablonun kesidi ince olup per' leri birbirine örgü şeklinde dolanmıştır.şehir Şebeke voltajını bu kabloyla taşımak çok tehlikelidir.ancak elektronik balast ların dim kontrol ucları 1-10v çalıştığından kontrol ucu olarak cat6 kullanabilirsiniz.linye başı olarak 3x2.5mm antigron kablo kullanmalısınız.kolay gelsin.
 
sevgili azzuro arkadaşım.cat6 zayıf akım (telefon ve data ) taşımak için tasarlanmış yapısal kablodur.düşük akımları taşıyabilirsiniz ancak belirtiginiz gibi aydınlatma sisteminde kullanıma uygun değildir.kablonun kesidi ince olup per' leri birbirine örgü şeklinde dolanmıştır.şehir şebeke voltajını bu kabloyla taşımak çok tehlikelidir.ancak elektronik balast ların dim kontrol ucları 1-10v çalıştığından kontrol ucu olarak cat6 kullanabilirsiniz.linye başı olarak 3x2.5mm antigron kablo kullanmalısınız.kolay gelsin.

ben zaten elektronik balastlar arası cat6 cektim bunun yanında enerji için(linye başı ilk spot yani dim anahtarına gelmiyor) 3x1,5 kullandım.Benim aklımı karıştıran armatürleri aldıgım firma dim anahtarı ile ilk spot arasıda 2x1,5 olması gerekli diyor.
Bunu anlamadım bende dim anahtarı kontrol amaclı oldugu için olur diye düşünmüştüm varmmı bilgisi olan?
 
cat6 nın tel kesidi ince olduğundan söylenmiş olabilir..benim de bildiğim elektronik balastların kontrol ucları düşük gerilimle çalısır.ancak yönetmelikler gereği aydıntatma sistemlerinde ana taşıyıcı hatlar haricinde,ve özellikle okul, hastahane, otel vs. gibi işletmelerde otomasyon işlerinde kullanılan blendajlı 3x veya 2x1.5mm özel kablolar kullanılır.bu bir standarttır.yarın sizden sonra bir başkası baktığında neyin ne kablosu olduğunu anlaması açısından çok önemlidir.normalde cat6 nın kullanım alanları farklı olduğundan sorun yaşanmaması adına orjinal kablo kullanmanızı tavsiye ederim.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,850
Kullanıcılar
449,597
Son üye
CTure

Yeni konular

Geri
Üst